„Odvolání bylo zamítnuto jako nedůvodné. Vrchní soud se ztotožnil se skutkovými i právními závěry soudu prvního stupně," uvedl k rozhodnutí vrchního soudu jeho mluvčí Vladimír Lichnovský.

Odsouzený Petr Hráček u soudu svou vinu nepopíral a ke skutku se přiznal.

„Zabil jsem svou manželku, přiznávám se, je mi to moc líto," byla jeho první slova u hlavního líčení. Zároveň však tvrdil, že si samotný skutek nepamatuje.

„Zatmělo se mi před očima, zatmělo se mi v mozku, pak jsem se probral a viděl, že jsem celý od krve, došlo mi, že jsem ji bodl," popsal vlastními slovy událost.

Jak vyplynulo z dokazování, odsouzený těžce nesl ochladnutí své manželky, která se s ním chtěla rozvést. Přišel by tak nejen o střechu nad hlavou, ale i o rodinu.

„Nedokázal se vypořádat s tím, že mu končí ten život tak, jak jej měl do té doby naplánovaný a vedený. Cítí větší lítost nad sebou než nad tím, co se odehrálo," přiblížil při hlavním líčení profil obžalovaného zlínský psycholog Michal Pernička.

Ten také zároveň doplnil, že Petr Hráček výpadkem paměti při činu netrpěl, jak tvrdil.

Tragédie se stala 16. prosince loňského roku v domku v Brusném na Kroměřížsku, kde společně oba manželé bydleli. V osudný den seděli společně s dcerou a jejím manželem v nedaleké restauraci v Brusném. Dcera s manželem krátce před 21. hodinou odjela, obžalovaný a poškozená se vydali k domovu.

„Šel jsem hned do kotelny, když jsem se vrátil, tak jsem zjistil, že mám v ruce zkrvavený nůž," vzpomínal ve čtvrtek u soudu odsouzený.

Podle znalců nožem svou ženu napadl v chodbě u nich v domě. Bodl ji pětkrát, třikrát do hrudníku, dvakrát do krku. Žena stačila z domu utéct, na následky vykrvácení však během několika okamžiků zemřela.