Úhrnný trest dvanáct měsíců s podmínkou na dva roky, za vydírání a ublížení na zdraví, dostal od uherskohradišťského soudu letos v dubnu Radim Hulík ze Slovácka. Podle soudu fyzicky napadl svého zaměstnance, třiatřicetiletého muže.

S rozsudkem však nesouhlasil, proto se odvolal. Krajský soud ve Zlíně však v úterý rozhodnutí soudu prvního stupně potvrdil, rozsudek je nyní pravomocný.

„Soud neshledal žádné rozdíly mezi zjištěním skutkového stavu a provedenými důkazy. Krajský soud proto odvolání obžalovaného shledal jako nedůvodné,“ zaznělo ve zdůvodnění rozhodnutí.

„Doporučím klientovi dovolání k Nejvyššímu soudu,“ uvedla obhájkyně obžalovaného, která si nepřála uvést své jméno.

Otřes mozku, proražený ušní bubínek a zlomené žebro

Úlevu a radost pocítil naopak poškozený. Domluva jeho známého jej v Uherském Hradišti, v srpnu 2016 stála otřes mozku, proražený ušní bubínek a zlomené žebro.

Poškozený pro odsouzeného pracoval v jeho pivnici jako provozní.

„Byla to práce snů, kterou už nechci nikdy dělat a táhne se to už tři roky,“ svěřil se v úterý Deníku po vynesení pravomocného rozhodnutí..

Guru Jára se ve filipínském vězení oženil. Vzal si Japonku Yoko
Případ Guru Jára: Odháčkování je dobrovolný akt, řekl obhájce u soudu

Po počáteční dohodě, že bude u svého známého pracovat, nastaly podle něj první potíže a to ohledně pracovní smlouvy.

„Tlačil jsem na něj, potřeboval jsem smlouvu, abych mohl získat hypotéku na byt,“ uvedl poškozený dál.

Dle jeho vyprávění se však podepsání pracovní smlouvy protahovalo a tak dal výpověď.

„Když jsem dělal poslední den, vzal jsem si z tržby výplatu, napsal jsem mu jako vždy esemesku, kolik jsem si vzal a kolik mu v kase zůstává,“ uvedl poškozený

Jenže tohle se jeho zaměstnavateli prý nelíbilo a tak se rozhodl, že půjde svému pracovníkovi domů vysvětlit, že chce peníze ihned zpět.

„Večer jsem si dal pár panáků, loučil jsem se v práci, takže co mě ráno vzbudilo, byla až tak pátá rána,“ popisoval útok muž, který se prý pod vlivem ospalosti i „loučení“ s prací neměl možnost bránit.

Není všemu konec. Žaloba za zpronevěru

I když tento případ přečinu vydírání a ublížení na zdraví u soudu skončil, není přesto všemu konec.

Majitel pivnice totiž poškozeného muže zažaloval za zpronevěru peněz, které si poškozený v inkriminovaný večer vzal. A částka zřejmě naroste.

„Párkrát jsem nevyšel, nevím, jestli mi tam někdo kradl nebo jak to bylo,“ prozradil další důvod, proč se nyní jeho role s bývalým zaměstnavatelem obrátí.