„Po chvíli přijeli auto vrátit manželé, kteří tvrdili, že jim ho chtěl někdo prodat za čtyři tisíce korun. Oni však nákup odmítli a auto vrátili jeho majitelce," popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté začali případ prověřovat. Podle popisu muže a ženy, kteří přišli auto vrátit a podle ostatních indicií, které se jim během prověřování podařilo nasbírat, měli zanedlouho jasno. „Předvolali k výslechu jim dobře známého devětadvacetiletého muže ze Zlína, který jejich podezření vzápětí potvrdil," uvedla.

Vysvětlil, že když viděl na parkovišti otevřený vůz včetně klíčů, chtěl se projet.

„Během asi desetiminutové po Zlíně cesty zjistil, že auto je ve špatném technickém stavu, hnulo se v něm svědomí a rozhodl se auto vrátit jeho majitelce. Zpět na parkoviště k nákupnímu středisku jet nechtěl, bál se, že tam budou policisté. Proto auto dovezl přímo na adresu, kterou našel na dopise v autě. Společně se svou známou sehráli před majiteli scénku o tom, že jsou manželé a auto jim chtěl někdo jiný prodat, což odmítli a auto raději poctivě vrátili," popsala Kozumplíková. Muž podle ní popřel, že by z auta odcizil nerezový sud.

„Zloděje čeká v nejbližších dnech sdělení podezření za přečin neoprávněné užívání cizí věci a až dvouletý trest odnětí svobody," dodala policejní mluvčí.