První z nich, krádež věcí z auta, se stala první prázdninovou noc. „Recidivista využil skutečnosti, že u zastávky MHD stojí neuzamčené vozidlo a ukradl z něj drobné předměty, doklady, navigaci a menší finanční hotovost," uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Posledním z případů, pro které bude obviněný muž brzy souzen, se stala krádež kabelky 7. srpna v noci na Jižních Svazích. „Muž přistoupil zezadu ke čtyřiadvacetileté studentce, která zrovna odemykala vstupní dveře bytového domu, strhl jí z ramene kabelku a připravil ji tak o veškeré doklady, platební karty a finanční hotovost," popsala policejní mluvčí.

Nenapravitelný zloděj většinou vykrádal auta, často bral odložené věci v obchodech či na autobusových zastávkách, jednou vytrhl muži peněženku z ruky přímo při výběru peněz z bankomatu, několikrát použil při krádeži násilí. „Odcizenými platebními kartami se snažil zaplatit různé zboží v obchodních řetězcích, což se mu však nikdy nepodařilo. Celkově si krádežemi přišel nejméně na šestapadesát tisíc korun," uvedl Monika Kozumplíková.

Kriminalisté po pachateli několika skutků pátrali necelých šest týdnů. Podle způsobu provedení krádeží a loupeží a podle výpovědí svědků měli brzy jasno. „Po zadržení se muž ke všem krádežím přiznal. Veškeré utržené finance použil na nákup dárků pro svou přítelkyni a na obstarání drog, na nichž je závislý," dodala.

Vzhledem k tomu, že nepoučitelný lupič stále krade, souhlasil soudce s jeho umístěním do vazby. „Vyšetřujeme jej pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a loupež. V brzké době jej zřejmě obviníme z několika dalších podobných skutků, jejichž vyšetřování zatím ještě není u konce," uvedla Monika Kozumplíková.

Tentokrát by si v případě odsouzení mohl posedět za mřížemi až deset let.