Propadly státu na základě pravomocného rozsudku Vrchního soudu v Olomouci z února 2014. Realizace propadlého majetku se ujal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM ).

„První soubor propadlých nemovitostí se nachází v katastrálním území Dolní Ves v obci Fryšták u Zlína. Jedná se o objekt bytového domu se dvěma bytovými jednotkami na stavební parcele o výměře 955 metrů čtverečných a o tři pozemky o výměře 3096 metrů čtverečných, které tvoří zahradu a ostatní plochu. Další nemovitý majetek se nalézá v obci Chomýž na Kroměřížsku a zahrnuje objekt občanské vybavenosti, objekt stavby technického vybavení a čtyři zemědělské stavby," uvedl za (ÚZSVM ) Pavel Hortig z oddělení komunikace. Nechtěl však uvést, o jakého bývalého majitele těchto nemovitostí se jedná. Informaci, zda se jedná o Roberta Sedlaříka, nepotvrdil ani Vrchní soud v Olomouci, ani Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, ani brněnské státní zastupitelství.

Podle Pavla Hortiga měl bývalý majitel těchto nemovitostí jako jednatel obchodní společnosti skladovat v budově skladovací haly ve Zlíně více než 42 tisíc litrů lihu. Podle rozsudku soudu bylo jeho úmyslem získat finanční prospěch zatajením a neodvedením daně z lihu dle zákona o spotřebních daních. Tento líh nevedl v žádné účetní evidenci, a přestože byl jako skladovatel plátcem spotřební daně. Odsouzený muž zatajil před správcem spotřební daně vznik daňové povinnosti, nepřiznal a neodvedl tak spotřební daň ve výši 11,9 milionu korun. Za toto jednání si vyslechl trest odnětí svobody v trvání pěti let. K tomu mu soud uložil trest zákazu činnosti na dobu šesti let a potrestal ho i propadnutím majetku.

Čtěte také Radek Březina o další členové lihové mafie přišli o majetky