Honkyš se však proti verdiktu odvolal, podle jeho obhájce Karla Štočka byl trest nepřiměřeně přísný. Krajský zlínský soud však odvolání ve čtvrtek zamítl, jeho rozhodnutí je tak konečné.

ČEKÁ JEJ DALŠÍ SOUD

Právě na pravomocné rozhodnutí čeká další senát okresního zlínského soudu. Milan Honkyš totiž letos v květnu přepadl ještě hernu v centru Zlína a za tento skutek bude také souzen. Výsledkem pak bude pro Honkyše uložení souhrnného trestu.

„Považovali jsme za nutné, aby odvolací soud posoudil, zda by mohl klient dostat nižší trest, poněvadž mu hrozí souhrnný trest při dalším jednání," uvedl obhájce Milana Honkyše Karel Štoček. Podle něj ve prospěch jeho klienta hovořily polehčující okolnosti.

„V odvolání jsme navrhovali, aby soud posoudil psychický stav obžalovaného před spácháním tohoto skutku. Klient tento psychický stav řešil, nechal se i léčit dobrovolně v psychiatrické léčebně. Chtěl napravit své chyby, bohužel se mu to nepodařilo. Došel do úzkých a dopadlo to, jak to dopadlo," přiblížil obhájce s tím, že státní zástupce veškeré tyto okolnosti odmítl.

„Nebyl žádný důvod rozhodnout o trestu jinak, odvolací soud odvolání obžalovaného správně zamítl," uvedl státní zástupce Ctibor Hubáček.

Podle něj pokud by soud vyhověl odvolání a uložil trest na dolní hranici, jednalo by se o trest nepřiměřeně mírný.

Navzdory přepadení benzinové stanice však její obsluze nic nezabrání v tom, aby se při výkonu svého povolání čehokoliv obávala.

„Nemůžu si říct ten se mi nezdá, tak ho sem nepustím. Strach? A z čeho? Ten nemám, to by člověk nemohl dělat nic," uvedla jedna ze zaměstnankyň přepadené benzinky Shell v Loukách, která si nepřála uvést jméno.

Podle ní nikdy na čerpacích stanicích v pokladně není velký obnos peněz. V průběhu dne je totiž tržba odevzdávána. „Je to hloupost přepadnout benzinku," myslí si.