Právě na ženu, která před základní školou na Havlíčkově nábřeží vábila dívky na bonbóny, upozornila v úterý odpoledne matka jedné z vystrašených holčiček.

„Dvě dívky, žákyně druhé třídy, odešly ze školy okolo poledne. Před budovou si všimly asi čtyřicetileté ženy, která se na ně dívala," přiblížil zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš. Děvčátka dostala strach a rychlým krokem mířily k domovu.

Podezřelá žena se však údajně vydala za nimi. Cestou na ně milým hlasem volala, aby si vzaly bonbóny a šly s ní. Na to však podle Petra Jaroše děvčata nereagovala a utekla domů. Co se jim stalo, školačky vylíčily mamince jedné z nich. Děti uváděly, že žena, která je lákala, měřila asi 170 cm, byla štíhlá, se světlými vlasy po ramena. Na sobě měla černou bundu, černé kalhoty, černé kozačky a v ruce černou kabelku.

„Na rodiče apelujeme, aby své děti řádně a opakovaně poučili a vysvětlili jim, jak se v podobné situaci zachovat," apeloval policejní mluvčí. Podle něj policisté na Zlínsku budou odchod dětí ze základních škol v maximální možné míře monitorovat.