Jednasedmdesátiletý majitel chaty u Napajedel uslyšel před sedmou hodinou ráno hluk. Když vyšel ven, uviděl před vchodem do chaty mladého muže.

Usoudil, že je to zloděj, protože byla otevřená příjezdová branka a částečně rozpletené pletivo oplocení. Mladý muž se tomuto nařčení bránil a tvrdil, že se chtěl jen zeptat na cestu. Majitel chaty muže chytil za bundu a chvíli se přetahovali. Mladík se mu ale vytrhl a odjel na jízdním kole. Senior zavolal policii.

„Na místo přijeli policisté z Napajedel, strážníci a kynoložka s policejním psem. Všichni pátrali po unikajícím zloději. Pes šel několik set metrů po stopě, až narazil na batoh, který ukrýval rybářské vybavení. Tento batoh pes označil," popisuje policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zdravotníci z urologického oddělení, lákající svými úsměvy na preventivní vyšetření.
Kníry upozorňují na rakovinu prostaty. Nejvíce případů je ve Zlínském kraji

Ukradený batoh tam zanechal právě mladý muž, po kterém pátrali. Zanedlouho odbočil pes z polní cesty, která vedla podél řeky Moravy do kukuřičného pole, kde asi po dvaceti metrech uviděli schovaného mladého muže, kterého popsal majitel chaty.

„Zloděje našel asi po třiceti minutách pátrání kilometr od chaty," dodala Kozumplíková.

Dalším pátráním vyšlo najevo, že se jedná o třiadvacetiletého, třikrát soudně trestaného muže ze Zlína, který se předtím, než ho před krádeží přistihl majitel chaty, snažil vloupat do dalších dvou chat. Z jedné z nich odcizil právě batoh s rybářským vybavením, který cestou odhodil, ale policejního psa neošálil.