Hosty vítá portýr Mojmír Žilka v klasickém obleku, usmívá se na ně, dámám otevírá dveře vozidel, a společně s jejich protějšky je doprovází po rudém koberci do slavnostně vyzdobené haly hotelu. Zde netrpělivě očekávají první návštrěvníky ředitel hotelu Baltaci Lukáš Žaludek a jeho personál.

"Příprava plesu nebyla tak náročná, jak by se zdálo, vždyť na takové akce jsme zvyklí. Přesto jde o náš samostatný reprezentační ples a byli bychom rádi, kdyby se tato akce stala tradicí," uvedl před začátkem této společenské události Lukáš Žaludek.

Letos poprvé nebylo jméno Baltaci při této příležitosti spojeno se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů. "Zlínská filharmonie je moc úspěšná a tak se jim daří, že je o ni čím dál větší zájem i ve světě a právě nyní v tento termín, jsou na turné v Indii. Tak jsme se rozhodli, že uděláme náš ples sami," vysvětlil Lukáš Žaludek.

V sobotu 20. ledna přijel kandidát na prezidenta Jiří Drahoš na Slovácko.
Kandidát na prezidenta si odvezl ze Slovácka několik lahví slivovice

Ještě hodinu před začátkem plesu bylo v prostorách hotelu Baltaci Atrium všude rušno, přípravy na akci vrcholily, stoly již byly slavnostně prostřeny, dolaďovaly se poslední úkoly. "Doufám, že se lidé budou dobře bavit, že jim bude chutnat naše atraktivní tříchodové menu i další nabízené speciality napříč světovými kuchyněmi," přál si před začátkem plesu ředitel hotelu Baltaci.

A právě toto přání se mu vyplnilo. Více jak dvě stovky návštěvníků menu nadchlo, stejně tak i program plesu. K tanci hrál Top Band Jana Smolíka se sólisty. Celým večer pak prováděli moderátoři Blanka Kovandová a Josef Kvasnička. V piano baru ve 3. patře si mohli všichni užít Cimbálovou muziku Lindu nebo se zaposlouchat do tónů z rukou pianisty Marka Obdržálka.

Ilustrační foto.
Zatančete si na plese, život je přece dar

"Moc se nám tady líbí a užíváme si to, dnes protančíme celý večer," usmívali se na plese manželé Havelkovi ze Zlína, kteří zároveň ocenili hudební program večera.

"Začínáme plesovou sezónu a vybrali jsme si skvěle, jsme moc rádi, že jsme tady," svěřili se Petra Vyoralová, Petr Svoboda a manželé Šupákovi. Všichni jsou však již nyní zváni na příští ples Baltaci. V příštím roce totiž plánují Lukáš Žaludek společně se všemi z Balataci při příležitosti 20 let vzniku této značky slavnostní, jubilejní, ples.