Svým příchodem na zlínské náměstí Míru pak průvod odstartoval šňůru koncertů a soutěží.

„Je to vlastně takový přelom a završení jubilea. Deset let studenti Majáles pořádají, daří se mu a další snad budou lepší a lepší," sdělil na náměstí mluvčí projektu David Šabata.

O tradici se od prvního ročníku stará Fakulta multimediálních komunikací univerzity Tomáše bati ve Zlíně a společně s festivalem slaví také narozeniny. „Majáles ve Zlíně započal svou historii právě po vzniku FMK. Letos je to opět jedna z největších akcí, co pořádáme. Nepatří to přímo k oslavám, ale do toho jubilea určitě zapadá," usmál se Šabata, vedle nějž už na podiu roztancovávala návštěvníky kapela No Heroes.

Než ovšem hrábli mládežníci do strun, chopili se zahájení také primátor města Miroslav Adámek a také rektor univerzity Petr Sáha. „Doslechl jsem se, že to má být nejlepší Majáles od založení univerzity v roce 2001. Tak se ukažte a pěknou zábavu," povzbudil rektor.

„Tomuto opravdu říkám živé náměstí. Ukažte, že má Zlín klidně i 120 tisíc obyvatel. Užijte si to, také na to rád vzpomínám. Jen doufám, že nebudou mít naše technické služby zítra ráno moc práce," usmíval se na dav studentů primátor Adámek.

V tištěném středečním vydání Deníku se můžete těšit také na rozhovor s králem letošního Majálesu.