Pro návštěvníky přichystala příjemné zpestření sobotního podvečera.

„V areálu kina na mě dýchla nostalgie, jezdívám tu pravidelně první víkend v srpnu na festival Starý dobrý western, který ale letos nebude. Tak jsem si tu zajela na Anděly. Program byl moc příjemný, Kačenka Mrlinová mě tradičně dojala svými šansony a vystoupení Docuku byl luxusní závěr,“ pochvalovala si Monika Jelénková ze Vsetína.

Národní cyrilometodějská pouť před velehradskou bazilikou 5. července 2020.
Bez poutě v roce 1985 by nebylo příjezdu papeže v roce 1990, tvrdí kardinál Duka

Problémy s pandemií dlouho nechávaly pořadatele i diváky letošního čtvrtého ročníku v napětí. Podoba letošní dramaturgie se vyloupla teprve nedávno.

Na pódiu v letním kině zahájila program cimbálová muzika Radegast, se šansonovým recitálem přijela Kateřina Mrlinová a spol., rožnovsko-ostravský pódiový projekt Tomáše Ptáčka představila formace Ptakustik a zahráli také valašskomeziříčští Docuku.

Povedla se i obří mandala

Podle pořadatele Karla Mikuše se letošní Andělská vydařila. „Lidi se bavili, počasí bylo skvělé. Povedla se i obří mandala, kterou tady návštěvníci tvořili z písku na minigolfovém hřišti. Dorazilo čtyři sta padesát diváků, pozoruju, že návštěvnost se každý rok zvedá,“ konstatoval.

Spokojený byl také s produkcí. Jako bubeník kapely Docuku si užil zahájení hudební sezony. „Pro nás to byl první koncert v letošním roce, i ostatní kapely hrály poprvé po koroně,“ prozradil.

Pandemie způsobila komplikace při sestavování letošního programu.

„Měl jsem nachystané zajímavé kapely, ale musel jsem to poměnit. Konkrétní jména prozrazovat nebudu, ale jestli budou síly a vše se podaří, uvidí je diváci za rok na pátém ročníku Andělské Bystřičky,“ nastínil Karel Mikuš.