„Jsem moc rád, že akce nebyla kvůli nepřízni počasí odvolaná a že lidé přišli," ocenil účast předseda Spolku přátel hradu Lukova Jiří Holík. A opravdu dvacítka dospělých i dětí si klání již v tradičním zimním souboji o hodiny hraběte Seilerna, bývalého významného vládce lukovského panství nenechala ujít ani tentokrát. „Hrabě František Seilern před 123 lety uspořádal první lyžařský závod v Českém království vůbec. Byl to vlastně majitel hradu Lukov i majitel Lešné a na jeho počest jsme závod začali," přiblížil za spolek Jiří Holík vznik zimního víceboje. I v sobotu rodinu Seilernů „zastupovala" v historickém kostýmu hraběnka Seilernová v podání Vlasty Benešové z Lukova.

„Je to skvělá příležitost se pobavit i zasportovat si, jen škoda, že letos chybí sníh," posteskla si. Dodala, že hrad Lukov je její srdcová záležitost, proto si nenechá ujít žádnou akci spojenou právě s hradem Lukovem. Stejně jako většina sobotních závodníků. Ti si v kategoriích dospělých a dětí během vytyčené trasy vyzkoušeli například tažení břemene, trefování se šiškou do kruhu, vyběhli hradní svah, nebo házeli polenem. Ti, kteří přišli v historickém kostýmu pak měli výhodu v závěrečném hodnocení. „Jedem jedém, ještě kousek, povzbuzovali rodiče své děti, které by se jim mnohdy svými výkony mohly rovnat. Hlavní ale než vyhrát, byla pro všechny tato akce příležitostí se dobře pobavit a potkat se s přáteli. „Bylo to báječné, hodnotila své výkony Sylvie Juříčková.

A jestli to bylo pro ni náročné? „Ne ne," zasmála se. „Ale ano, bylo to hrozně náročné," doplnil ji její přítel Karel Slabiňák. Sylvie Juříčková ještě podotkla, že ani sobotní deštivé počasí ji vydat se na hrad neodradilo a rozhodně to nechtěla při pohledu z okna zabalit. „Já jsem to chtěl zabalit, to byla moje první myšlenka," doplnil ji zase Karel Slabiňák se smíchem, který ale přesto přišel závodit. „Lukov je totiž náš největší koníček," vysvětli za všechny David Juříček.