Objevit ideální ženu, byť v tomto případě ještě spíše dívku, se snaží projekt Miss Academia. Pořadatelé nehledí pouze na krásu. Zásadním kritériem je totiž také inteligence, posuzuje se také pohotovost i smysl pro humor. Vybírá se ze studentek vyšších odborných a vysokých škol.

A vše budete moci s Deníkem sledovat. O vítězkách bude jasno po finálovém večeru 10. dubna, který se koná v Městském divadle ve Zlíně. Svou favoritku budou samozřejmě vybírat i diváci, kteří prostřednictvím sms hlasů zvolí Miss Sympatie. 

Miss academia 2013

Zdeněk Handl, 16 let, student, Kunovice: Měla by být především chytrá, aby měla něco v hlavě, a také ne úplně škaredá.

Zdeněk Handl, 16 let, student, Kunovice

Jan Štěrba, 25 let, živnostník, Uherské Hradiště: Měla by být tolerantní a rodinný typ. Ne zrovna modelka, ale líbit by se mi musela. Bude těžké takovou najít.

Jan Štěrba, 25 let, živnostník, Uherské Hradiště

Martin Omelka, 24 let, voják, Vážany: Taková žena neexistuje. Tolerantní, pracovitá, hezká, inteligentní a klidná.

Martin Omelka, 24 let, voják, Vážany

Lumír Tabarka, 47 let, částečný důchodce, Buchlovice: To je těžká otázka. Příjemná, hodná, nekonfliktní. Hodně z charakteru ženy poznáte, když se jí podíváte přímo do očí.

Lumír Tabarka, 47 let, částečný důchodce, Buchlovice

David Bartoška, 18 let, student, Valašské Klobouky: Měla by být určitě alespoň trošku pěkná a nejlépe brunetka. Ideální dívka také musí mít něco v hlavě a rozhodně nesmí být namyšlená.

David Bartoška, 18 let, student, Valašské Klobouky

Marek Pechanec, 18 let, student, Valašské Klobouky: Osobně bych dal přednost brunetě. Ale vzhled není vždycky to nejdůležitější. Ideální žena musí být mimo jiné také inteligentní.

Marek Pechanec, 18 let, student, Valašské Klobouky

Jakub Horák, 16 let, student, Vsetín: Měla by být hodná a ne příliš žárlivá. Na druhou stranu by měla by také razantní a dokázat muže zkrotit, mít vlastní názor. Co se vzhledu týče, nesmí být moc ošklivá.

Jakub Horák, 16 let, student, Vsetín

Martin Bosák, 37 let, OSVČ, Zděchov: To není jednoduchá otázka. Myslím, že úplně ideální žena snad ani neexistuje. Z mého pohledu by měla mít dlouhé vlasy a modré oči.

Martin Bosák, 37 let, OSVČ, Zděchov

Roman Kratina, 30 let, svářeč, Vsetín: Určitě by měla mít dlouhé vlasy, na jejich barvě tolik nezáleží. Postavou by měla být tak akorát. Neměla by být třeba o hlavu vyšší než muž

Roman Kratina, 30 let, svářeč, Vsetín

Patrik Laube, 19 let, nezaměstnaný, Kroměříž: Pro mě je důležitá spíše povaha než vzhled. Rozhodně by neměla myslet jen na sebe. Na vzhledu mi až tak nezáleží, důležité pro mě je, jak se chová.

Patrik Laube, 19 let, nezaměstnaný, Kroměříž

Břetislav Makový, 41 let, dělník, Zborovice: Je mi jedno, jestli to bude bruneta nebo blondýna, stejně tak je mi jedno, jestli bude vysoká nebo malá. Musí být zkrátka fajn.

Břetislav Makový, 41 let, dělník, Zborovice

Jaroslav Vrana, důchodce, 71 let, Kroměříž: Ideální žena by měla být tak akorát vysoká a určitě plnoštíhlá. Moc hubená by být určitě neměla. Důležité také je, aby byla veselá a nebyla líná, takže sportovní typ.

Jaroslav Vrana, důchodce, 71 let, Kroměříž

Florián Hlobil, 16 let, student, Žalkovice: Já mám raději blondýny a jsem rád, když ji obejmu a cítím ji. Nemám rád úplně hubené. Určitě by měla být zajímavá a něčím trochu záhadná. Musí mít jiskru.

Florián Hlobil, 16 let, student, Žalkovice

Jan Lukáš, 56, let, OSVČ, Zlín: Spíš taková normální. Musí to být fest ženská, pořádná, žádná kost a kůže. Ty vychrtliny v novinách se mi vůbec nelíbí.

Jan Lukáš, 56, let, OSVČ, Zlín

Milan Richter, 39 let, malíř obrazů, Zlín: Štíhlá, krásná žena. Samozřejmě že blondýnky jsou krásné, ale líbí se mi i brunetky. Hlavně by měly být hodné a neměly by zlobit.

Milan Richter, 39 let, malíř obrazů, Zlín

Jan Polanský, 28 let, elektrikář, Zlín: Každému se líbí něco jiného. Myslím si však, že je důležité, aby žena byla krásná zevnitř. Určitě by měla i trošku vypadat.

Jan Polanský, 28 let, elektrikář, Zlín

Jiří Lutonský, 36 let, skladník, Zlín: Ta, co mám doma. Jinak se mi líbí brunetky. Líbí se mi ženy pevnějších tvarů. Jinak ale vše také záleží na situaci, jak to ženám zrovna sluší.

Jiří Lutonský, 36 let, skladník, Zlín