V daném regionu se tak firma bude čtyři roky starat o dvě oblasti s celkovou délkou silnic přes sto sedmdesát kilometrů.

Hlavní sklad soli pro oblast č. 48, která zahrnuje úseky silnic I/55 ze Starého Města do Otrokovic, I/49 z Otrokovic do Valašské Polanky a úsek silnice I/69 z Vizovic do Vsetína mají v Otrokovicích. Sůl tam ale ještě postupně navážejí. Další pak umístili ve Vsetíně, kde se nachází centrální sklad i zásoby pro výše zmíněné úseky.

Oblast č. 49 zahrnuje úseky I/57 z Nového Jičína přes Valašské Meziříčí–Vsetín–Horní Lideč–Valašské Klobouky až po hranici se Slovenskem, I/35 Valašské Meziříčí–Rožnov pod Radhoštěm u Eroplánu a I/49 Horní Lideč–Střelná – hranice se Slovenskem. Hlavní sklad pro údržbu těchto silnic mají ve Vsetíně, dva pak na jiných místech. Techniku mají rovněž rozmístěnou na několika místech, aby nájezdy a časové ztráty byly minimální.

O údržbu silnic ze strany nové společnosti se veřejnost bát nemusí.

„Nemůžeme si dovolit, aby úklid nějakým způsobem stál," ujišťuje Tomáš Kulhánek, vedoucí otrokovické firmy AVE CZ. „Pár komplikovaných úseků se na Valašsku najde, terén ale dobře známe, nebojíme se potíží," říká také vedoucí valašské pobočky Dušan Solař.

Na dispečincích i mezi řidiči jsou zaměstnanci z regionu. Pro oblast 48 mají k dispozici čtyři auta, pro 49 pět. Každé vozidlo má jednoho řidiče a dva náhradníky.