Tou „nej“ babičkou kraje se stala Marie Talafová z Lačnova, kterou přijeli podpořit přátelé, ale i dvě dcery a vnuk. Vítězka postupuje do celorepublikového finále soutěže, které se bude konat 18. listopadu v Olomouci.

„Na dnešní odpoledne jsem se velmi těšila a mám velkou radost, že zde máme tak vysokou účast nejen babiček a dědečků, ale vůbec všech, které tato soutěž zajímá. Jsem velmi ráda, že se tu můžeme dnes, na Mezinárodní den seniorů, společně setkat a prožít krásné a zábavné odpoledne,“ přivítala přítomné Michaela Blahová, radní Zlínského kraje.

„Hodnocení bylo těžké. Ocenění by si zasloužilo mnoho přihlášených babiček. O konečných výsledcích tak rozhodly pouze jemné nuance a bylo to tak zvaně o motýlí křídla,“ dodala Blahová.

„Že vyhraji, jsem vůbec nečekala, a moc mě to potěšilo,“ řekla dojatá Marie Talafová, která na sebe prozradila, že ráda peče a vaří.

Také jezdí na svém novém skútru.

Zlínský koncert Karla Gotta.
Karel Gott Zlín miloval. „Jezdím k vám strašně rád,“ říkal

O soutěži

Soutěž byla vyhlášena pro babičky nad 55 let s trvalým bydlištěm ve Zlínském kraji.

Finalistky soutěžily o titul Zlatá, Stříbrná a Bronzová Babička roku Zlínského kraje. Vítězkou se stala Marie Talafová z Lačnova. Stříbrnou babičkou je Drahoslava Kovářová ze Zlína, Bronzovou babičkou pak Marie Pospíšilová z Bystřice pod Hostýnem.

Finalistky soutěžily ve třech disciplínách – rozhovor, volná disciplína a módní přehlídka.Ve Zlínském kraji jdeo vůbec první ročník této soutěže.

Pořadateli jsou společnost SunDrive Communications a Krajská rada seniorů ZK, za finanční podpory Zlínského kraje a Ministerstva práce a sociálních věcí.