Nyní bude pro dva pokoje jedna koupelna a WC, řekla mluvčí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Karla Havlíková.

Investor počítá s tím, že oprava oddělení skončí v listopadu letošního roku. Pavilon poté bude mít místa pro 21 pacientů ve dvoulůžkových pokojích a jednom pokoji pro izolaci nemocného s infekční kožní chorobou. Nově vznikne také koupelna zvlášť pro muže a ženy, což dosud také nebylo. Dělníci navíc vymění i trubky k přívodu tepla, zrekonstruují kanalizaci a elektroinstalaci. Budova se dočká i zateplení, nových oken a střechy.

Rekonstrukce oddělení bude pokračovat i v roce 2008. Kraj počítá s opravami ambulancí kožního oddělení ve 2. pavilonu. Lůžkovou i ambulantní část poté propojí chodba. Zdravotníci tak již nebudou muset pacienty převážet venkem.

Zlínský kraj plánuje ještě několik drobných oprav do svých nemocnic. Celkem na ně uvolní 22,4 milionu korun, za které zrekonstruuje například střechu gynekologicko-porodnického oddělení, výtahů pavilonu léčebně dlouhodobě nemocných či kuchyňského provozu v Baťově nemocnici. V Uherském Hradišti zrekonstruuje střešní krytinu objektu chirurgické ambulance, ARO, očního a transfuzního oddělení a rozšíří jednotku intenzivní péče. V kroměřížské nemocnici investuje do oprav kotelny a izolací v jednotlivých budovách.