„Příroda si však zakouzlila ještě trochu víc. Poprvé se totiž albínek narodil bílé samičce,“ prozradila mluvčí zahrady Romana Bujáčková. „Některá mláďátka již mámin vak pomalu opouštějí a prozkoumávají krásy venkovního výběhu. Při sebemenším náznaku nebezpečí však okamžitě zamíří zpět do bezpečí,“ dodala. Klokan rudokrký v dospělosti měří kolem devadesáti centimetrů a váží necelých třicet kilo. „Jeho původní domovinou je Tasmánie a jihovýchodní Austrálie,“ řekla Bujáčková. Potravu klokanů tvoří traviny a byliny. Nejvíce aktivní jsou za soumraku a v noci. „Březost u nich trvá pouhých čtyřicet dnů. Mládě je při narození velmi maličké, je slepé a holé, váží méně než jeden gram a podobá se zárodku. Vyvine se až v matčině vaku,“ vysvětlila mluvčí. Mláďata v Lešné natrvalo nezůstanou. Najdou nový domov v některé české nebo evropské zoo.