„Motoristé u nás často nerespektují maximální povolenou rychlost a jezdí více než padesát kilometrů v hodině,“ posteskl si starosta Doubrav Jiří Šulák. „Na zastupitelstvech jsme zvažovali řadu variant, jak proti tomu zabojovat. Většinu z nich jsme však museli zavrhnout, protože pro nás byly příliš finančně náročné,“ dodal.

Vedení Doubrav například napadlo upravit tamní komunikaci tak, aby byla široká pouze tři a půl metru a donutila řidiče zpomalit. „Chtěli jsme zakoupit i dva měřiče rychlosti, ale přišlo by nás to skoro na tři sta tisíc korun,“ řekl Šulák. Nakonec se zastupitelstvo rozhodlo pro tu nejlevnější variantu. „Ve směru od Luhačovic a Zlína umístíme při vjezdu do obce po jednom billboardu, který bude upozorňovat řidiče, že jsou v obci a že mají jet padesátkou.

U billboardu nainstalujeme i nové uvítací tabule,“ řekl starosta. Veškeré náklady zaplatí ministerstvo dopravy, BESIP a Česká pojišťovna. „Obec nebude mít žádné výdaje. Naším úkolem bylo jen vyřídit stavební povolení, což se nám díky vstřícnosti úředníků na zlínském magistrátu a stavebním úřadě už podařilo,“ řekl Šulák.