Osud „sto trojky", která byla asi před rokem v plamenech, je tak zpečetěný. Alespoň tedy staré sto trojky. Objekt je totiž rozdělený na dvě části. Novější z roku 1992 se patrně podaří zachránit.

Rekonstrukce se už připravuje. Po generální opravě, která má stát 250 až 300 milionů korun, by měly v objektu vzniknout sklady. Demolice staré budovy by mohla být hotová už během března.

„Jsme připraveni začít s opravami už letos. 
V plánu máme i novou fasádu a zateplení, na které se nám podařila získat i dotace," říká Martin Jarolím, ředitel společnosti Cream, majitele areálu.

„Co se staré budovy týká, zvažujeme, zda místo ní postavit nový objekt, nebo tam ponechat manipulační prostor," poznamenal.

Protože kvůli kontaminovanému zboží a narušené statice nesmí nikdo do budovy vkročit, plánuje se využít speciálních technologií. Bourat se například bude opět bez bouracích kladiv.

„Nejprve se odstraní severní stěna a poté se začne s odklízením kontaminovaného zboží. Elektroodpad si společnost HP Tronic odklidí sama," doplnila Jaroslava Němcová, marketingová manažerka společnosti Cream. Požár budovy číslo 103 vypukl před více než rokem. Podle vyšetřovatelů mohla za požár vadná zářivka.

„Cizí zavinění se neprokázalo," potvrdil Libor Netopil, mluvčí krajských hasičů.

Požár tohoto objektu byl vůbec jedním z největších požárů ve Zlíně. Hasiči i město v zasáhu zpětně vidí i pozitiva. Šlo totiž o zkušenost, kterou hasiči ani na sebelepším cvičení nezískají.