Vznikne u tamní křižovatky ulic Dr. E. Beneše a třídy Osvobození a nacházet se v něm má prodejna Kaufland, nákupní galerie a parkoviště. „Pořád jen všichni slibují, mluví o něm a nic. Těším se hlavně na Kaufland. Už aby stál, měl tu už dávno být," netají nadšení nad novým obchodním centrem Petra Malénková z Otrokovic.

V Otrokovicích se přitom už několik supermarketů nachází. V samotném centru města stojí Billa, o pár set metrů dál Albert, při výjezdu z Otrokovic směrem na Napajedla je zase Lidl. Obyvatelům to ale nevadí. Ba naopak, další nákupní středisko chtějí.

„Hlavně důchodci budou spokojení. Kvůli slevám nebudou ani stíhat objíždět jednotlivé obchody. A ty ať se mezi sebou třeba utlučou. Když se všichni uživí, tak proč by tu nemohl být další," míní Zdeněk Kohoutek z Otrokovic.

Stavební projekt realizuje coby zakázku investora společnost s ručením omezeným Realasant.

Ta se aktuálně snaží dořešit majetkoprávní vztahy s vlastníky pozemků a budov, kvůli kterým je stavba na mrtvém bodě.

„Nejsou to ale žádné velké problémy. Odhadem do čtrnácti dnů můžeme v přípravě stavby pokračovat," ujišťuje jednatel a ředitel společnosti Realsant František Chrást.

Do měsíce až šesti týdnů poté chtějí zdemolovat stávající stavby v areálu, kterému se lidově říká Chludovka.

Jediné, co zůstane, je autoservis

„V záměru se počítá s kompletně čistým prostranstvím připraveným pro stavbu. Jediné, co tam zůstane, je budova, ve které se nachází autoservis. S majitelem jsme domluveni, že ve své činnosti může pokračovat. V budoucnu uvidíme, jak to bude dál," plánuje Chrást.

Vzápětí však upozorňuje, že zahájení samotné stavby není prozatím ničím jistým. Záleží na počasí.

„Než areál o rozloze 25 tisíc metrů čtverečních připravíme, dostaneme se už do téměř zimního období. Budeme muset zvážit, zda zahájení stavby neodložíme na časné jaro. Na druhou stranu je ale možné, že nepřijdou velké mrazy, a tudíž nám nic bránit nebude," dodává Chrást.

Změní zastávky

Areál obchodního centra se dopravně napojí z místní silnice Dr. E. Beneše na silnici I/55 (třída Osvobození). Na obou komunikacích se upraví stávající provoz.

„Změnami projdou zastávky MHD, jízdní pruhy, dopravní značení, vybudována bude světelná signalizace na křižovatce dotčených ulic. V plánu jsou také nové chodníky, protihluková stěna a nová zeleň," doplňuje mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.