Ten rozhodl, že žalovaná společnost AJŠ má na svahu do 15 dnů od nabytí právní moci ukončit provoz a uvolnit jej pro jeho majitele, tedy Sportovní kluby Zlín (SKZ). 

„Jsme spokojeni s výsledkem, čekali jsme ho. Máme konečně ve vztahu s lyžařským svahem rozvázané ruce, “ uvedl ředitel SKZ Jaroslav Kotala.

„Počkáme na doručení písemného vyhotovení rozsudku a zaujmeme k tomu stanovisko. Zřejmě nezbývá než ctít rozhodnutí soudu,“ komentoval pro Deník vedoucí provozu Areálu J. Šperky Michal Cepek s tím, že ale jednání není u konce. 

Vlastimil Petržela
Vedení fotbalistů Fastavu se omluvilo za výrok kouče Petržely o černochovi

„Deset let se snažíme dělat něco pro Zlín a SKZ se nám takto odvděčí. Deset let jsme dřeli, makali a nyní jsme dostali výpověď. Nikdy jsme pro ně nebyli partnery,“ cítí křivdu Michal Cepek.

Zástupce žalované strany Areálu J. Šperky Filip Petráš doplnil, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu (NS) a zároveň s ním i žádost o odklad účinku rozsudku do doby, než se případem bude NS zabývat.

Spory mezi žalovanou stranou a SK Zlín jsou však daleko rozsáhlejší, mají svou historii i další soudní „tahanice“. 

Právník SK Zlín Radek Židlík také připomenul, že důvodem ukončení nájmu je dluh nájemníka v částce přesahující 650 tisíc korun za nájem a energie. 

Soudním řízením chtěly tak Sportovní kluby Zlín získat volné ruce pro případné uzavření smlouvy s novým nájemníkem.
„Tohle nebudeme komentovat,“ reagoval Michal Cepek.

A co bude nyní s celým lyžařským areálem a zároveň s jedním z nejlukrativnějších pozemků v krajském městě?

„To vám neprozradím, máme velké plány,“ reagoval ředitel SKZ Jaroslav Kotala.

Náměstí Míru ve Zlíně.
Zlín se dočká rekonstrukce náměstí: jasněji bude v září