„Kontejnery, které se po městě vyskytují, a různé neziskové organizace představují konkurenci, která se na tomto poli objevila," říká Jiří Vlček, zástupce vedoucího otrokovické Charity svaté Anežky.

Dárci mohou předat šatstvo do budovy výměníkové stanice za hotelem Atrium, kam je otrokovický charitní šatník od dubna letošního roku přestěhován. „Pokud chcete věnovat svým otrokovickým spoluobčanům v nouzi nějaké oděvy, odevzdejte je, prosím, raději do místního šatníku Charity svaté Anežky Otrokovice. Umístíte-li je do kontejnerů na sběr šatstva ve městě, oblečení je odvezeno a použito pro obyvatele jiných měst či využito jinak," upozorňuje také vedoucí oddělení sociální pomoci Městského úřadu Otrokovice Kamil Hric.

Charitní šatník má provozní dobu v pondělí od 8 do 10 hodin, ve středu a čtvrtek od 16 do 18 hodin, určen je zejména pro sběr a výdej jakéhokoli druhu ošacení. Přijímají se ale i boty, deky, spacáky, ložní prádlo, ručníky, utěrky, batohy, aktovky či kabelky. Darované věci mohou být použité, musí být ale čisté, neroztrhané, tedy ve stavu, aby se daly ihned použít.

Darované věci využijí ve prospěch lidí v nouzi žijících jak na Otrokovicku, tak také ve Zlíně, kterým Charita už řadu let pomáhá. Vděčná je za každého dárce, který pomůže.

Několik kousků svršků už do Charity zanesla například Ludmila Melešová. „Měli jsme doma oblečení ještě po příbuzném, který už před časem zemřel. Rozhodli jsme se skříň až teď konečně trošku probrat. Třeba ještě někomu pomůže," konstatovala Ludmila Melešová.