Území je hezké, bokem od zástavby uprostřed přírody.

„Na koupaliště k nám jezdí i lidi ze Zlína. Líbí se jim u nás klid, pohoda a lesy kolem. Teď už nebudou mít ani problémy s parkováním, protože jsme v rámci projektu Aréna vybudovali parkoviště s kapacitou čtyřiašedesát míst,“ přibližuje starostka Sehradic Silvie Pospíšilová.

Parkoviště, stejně jako přilehlé multifunkční hřiště čeká co nevidět kolaudace a bude plně sloužit sportovnímu vyžití.

„Je rozdělené na dvě poloviny, může na nich hrát více skupin. Na hřišti je umělý trávník a je určené pro veškeré míčové hry,“ dodává starostka.

Ludmila Fojtíková je bývalá kronikářka Sehradic. Třicet let maluje kraslice. Snímek z 2. července 2021.
Kraslice Ludmily Fojtíkové krášlí celou vesnici

Koupaliště, které vzniklo v devadesátých letech, stojí hned vedle hřiště s parkovištěm. Plní ho voda z šestatřicet metrů hlubokého vydatného vrtu, který si obec nechala vyvrtat před deseti lety. Jediným menším stínem je skutečnost, že tu chybí dětské brouzdaliště. Obec sleduje výzvy, za které by je vybudovalo, dotace na koupaliště však stát téměř nevyhlašuje.

Parkoviště i hřiště je součástí velkého projektu Aréna.

„Třetí etapou Arény je kulturní zázemí, které obsahuje budovu se sociálním zařízením, bufet, šatny, jeviště a také zastřešené hlediště pro asi tři stovky lidí,“ prozrazuje starostka Sehradic.

Sehradice leží v údolí Horní Olšavy, 7 km od Luhačovic z části v CHKO Bílé Karpaty. Snímek z 2. července 2021.
FOTO, VIDEO: V Sehradicích připravují nová místa pro stavby domů

Vesnička se však potýká s problémem, jak projekt za více než dvacet milionů zaplatit.

„Bohužel aktuálně to vypadá, že dotace na tento účel nejsou a ani nebudou. Teď na zastupitelstvu řešíme, jak se k tomu postavíme, jestli projekt zredukujeme, nebo jestli půjdeme do úvěru,“ uzavírá Silvie Pospíšilová.