„Máme každý rok jiné téma dětského karnevalu. Chceme, aby to bylo pro děti poutavé. Vždy vybereme to, co nás napadne. Letos je to tedy téma cirkus a do toho ladíme všechno ostatní, i doprovodný program. Tato akce už je tradiční, pořádá se od začátku fungování divadla. Snažíme se dělat pro děti nejen pohádky a představení, ale i karnevaly," sdělila pořadatelka akce Miroslava Havalová.

Dodává, že tento karneval se konal podruhé v Klášterní kapli. Vždy býval v Klubu kultury, ale momentálně mají k dispozici prostory kaple.

Pro děti byly připravené soutěže, které se organizátoři snažili doladit tak, aby byly také v rámci cirkusu. Chození po provazech, žonglování anebo bylo připravené i vystoupení s pejskem. Samozřejmě nechyběla hudba, na kterou děti mohly tančit po celou dobu programu.

Kateřina Plichtová z Napajedel si spolu se svým pejskem Sárou připravila speciální taneční vystoupení, i když jejich obor je spíše agility, což je sport s překážkami.

„Toto představení nám trvalo nacvičit asi tři dny. Jinak triky už Sárinka uměla. Něco takového jsme uváděly poprvé v její kariéře. Moc nás to bavilo. Takovéto taneční scénky jsou vyloženě náš koníček. Zúčastnili jsme se díky tomu, že pudlové odjakživa patřili k cirkusu," sdělila pro Deník Plichtová.

Také prozradila, že když dostala nabídku od organizátorů, ani chvíli s jejím přijetím neváhala.

Nechyběly ani ceny pro nejlepší masku a tanečníka. „Rodiče si začínají zvykat na to, že máme každým rokem rozdílné téma. Tematicky jsme to začali organizovat zhruba před šesti lety," informovala Havalová.

Jedna z maminek s dcerou Sofií zde byly poprvé. „Líbí se nám tady. I dcera si to zatím užívá," řekla.

DENISA SPURNÁ