„Konečně se dočkáme. Myslím si, že trpělivost řidičů už stavbaři vyzkoušeli dostatečně. Po dokončení zajásá velká spousta lidí," přikyvuje hlavou Martin Janda, který úsekem denně projíždí.

Hotovo by podle ŘSD tedy mělo být v ideálním případě do konce roku. Tedy pokud dělníky nezastaví počasí.

„Zprůjezdnění všech pruhů se plánuje do konce roku, v případě nepříznivých klimatických podmínek by se termín zprůjezdnění posunul na duben roku 2013. Celé dokončení stavby, včetně všech přidružených stavebních objektů je naplánován na srpen příštího roku," informoval šéf zlínské ŘSD Karel Chudárek.

Vztahy s majiteli pozemků však ještě podle ředitele nejsou úplně dořešeny a všechny komplikace nezmizely, termínů dokončení by se to už ovšem dotknout nemělo.

Na příjemnější cestování se mohou těšit také cestující MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice totiž počítá s tím, že by mohly úsekem projíždět její vozy rychleji.

„Pro nás by bylo pochopitelně ideální, kdyby to bylo hotové co nejdříve. Očekáváme, že by dokončení mělo mít vliv na zrychlení MHD. A to jak ve vztahu přímo k průjezdu, tak i při rekonstrukci křižovatek. Vše by znásobila plánovaná preference vozidel MHD. Jak to bude ale všechno kompletně fungovat, si musíme počkat až do praxe," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Radost z dokončení stavby budou mít i lidé, kteří nejen jezdí autem, ale občas třeba i trolejbusem.

„Poslední dobou se to trochu zlepšilo a trolejbusy už neváznou v zácpě tak často, na to otevření se ale těším. Mohlo by to jezdit i o pět minut rychleji," míní Romana Michálková.