I tentokrát se město Zlín připojí k tomuto významnému mezinárodnímu projektu, jehož hlavním cílem je zajišťovat finance pro léčbu dětí, které onemocněly leukémií. Stejně jako v loňském roce primátor Zlína Miroslav Adámek rozšířil oblasti, ve kterých chce Zlín pomoci – o dárcovství krve a kostní dřeně.

„Dárci krve pomáhají zachraňovat lidské životy. To samé platí i pro dárce kostní dřeně. Ani jedněch není u nás dost a to chceme pomoci změnit," zdůvodňuje Miroslav Adámek s tím, že pomáhat získávat prostředky na léčbu onkologicky nemocných dětí prostřednictvím cyklotour Josefa Zimovčáka je skvělý nápad. „Tento nápad má smysl," uvedl Adámek.

Cyklotour Na kole dětem odstartoval již 3. června v Nových Sedlicích na východě Slovenska a cíl je stanoven v Aši v sobotu 16. června.

„Připojit se k nám může se svým kolem kdokoliv," vyzval k účasti Josef Zimovčák. Mezi aktivními účastníky nebudou chybět významné osobnosti, úspěšní sportovci a známé tváře. Během jízdy cyklisté zavítají také do Polska, Rakouska a Německa.

Dnes si udělá charitativní cyklistická ekipa zastávku na náměstí Míru ve Zlíně, která k této příležitosti ožije hudbou, tancem a různými atrakcemi pro děti. Za zhlédnutí budou stát i historické bicykly a cyklisté v dobových kostýmech.

Bohatý doprovodný program začne na náměstí Míru již v 10 hodin. Na místě bude možné také získat informace jak k samotnému projektu, tak i k dárcovství krve a kostní dřeně.

„Město Zlín už nyní podpořilo letošní ročník cyklotour příspěvkem ve výši 10 tisíc korun," podotkl mluvčí radnice Zdeněk Dvořák s tím, že přispět na projekt bude mít i široká veřejnost dnes během pobytu pelotonu na náměstí Míru. Pomoci mohou lidé například i koupí náramku či trička s logem Na kole dětem.

Kde se dnes můžete připojit k cyklotour:
Rožnov pod Radhoštěm (7.45 hod.): Městský úřad
Vizovice (10.30–11 hod.): Městský úřad
Zlín (11.30–12 hod.): náměstí Míru