Na platformě u 14I15 BAŤOVA INSTITUTU lidé ochutnávali vítězné potravinářské produkty soutěže Perla Zlínska a také vína, která letos uspěla v soutěži Top Víno Slovácka.

K tomu mohli zhlédnout vystoupení mnoha souborů, největší úspěch měly děti ze základních uměleckých škol z celého kraje. Odpoledne pohladil po duši návštěvníky soubor Hradišťan a rozproudilo je také vystoupení skupiny AG Flek.

Požár auta v Hradské ulici ve Zlíně
U bazénu ve Zlíně hořel renault, hasiči zachraňovali i další auta

Na akci předvedli své kulinářské umění také studenti a pracovníci středních odborných škol z oboru gatronomie a hotelnictví z celého kraje. Gastronomické speciality nabízeli obchodníci napříč krajem, ale i ze Slovenska. U jednoho z mnoha stánků tak mohli návštěvníci zjistit, jak chutnají Trebišovské zemiačiky, Gazdovská huspenina nebo Zemplínské holínky.

Tradičně nechybělo předání ocenění Perla Zlínska nebo vyhodnocení nejférovějšího zaměstnavatele. 

"I přes dnešní nepřízeň počasí se Den kraje daří skvěle. Přijeli všichni kteří měli, obchodníci jsou dobře zásobeni a nabízí rozmanité speciality," pochvalovala si probíhající akci produkční 14I15 BAŤOVA INSTITUTU Radka Kalábová.

Doplnila, že prozatím všech sedm předcházejících ročníků svítilo slunce, přesto byl pro všechny sobotní zájem veřejnostil příjemným překvapením.

"Také naše galerie a knihovny hlásily slušnou návštěvnost. Den Zlínského kraje si zkrátka našel už své pravidelné návštěvníky, kteří si tuto akci nechtějí nechat ujít," zhodnotila Radka Kalábová.

"Nejdříve jsme byli na lokomotivě, teď si děti vyráběly v dílničce, prošly si farmářskou stezku a teď se zase bavíme chvíli my u vínka," smáli se Eliška Zítková a její manžel Tomáš, kteří do srdce Zlína vyrazili s celou rodinou.

Hejtman Čunek se nechal namaskovat jako legendární kapitán Jack Sparrow.
Hejtman Čunek se nechal namaskovat za kapitána Jacka Sparrowa