Příležitost prozkoumat vlak od téměř sto tun vážící lokomotivy Siemens Vectron až po ten nejposlednější vagon měli o uplynulém víkendu lidé na železničním nádraží v Otrokovicích, kde provozovatel umožnil v podstatě něco jako jeho několikahodinový den otevřených dveří.

„Je to vynikající vlak. Hodně mě překvapilo, jak velká konkurence ve vlakové dopravě tady nastává. Sice je to dobrá zpráva, ale na druhou stranu by se nad sebou měly České dráhy zamyslet," řekl pro Deník jeden z návštěvníků akce Jaroslav Šula ze Zlína.

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje celá vlaková souprava nabízí od 350 do 600 míst. Lidem bude umožněno cestovat ve třídách Standard, Relax a Business. Ve všech třídách je součástí zaplaceného jízdného kompletní servis zdarma, jako například káva v neomezeném množství, voda, denní a další tisk, připojení k internetu, garance místa či třeba možnost připojení k zábavnímu portálu s nabídkou asi padesáti filmů nebo také her. V každém voze bude přítomen jeden či dva stevardi – stevardky.

„Součástí vlakové soupravy je také dětské kupé, kde je i herna. Děti si tak mohou po celou dobu jízdy hrát, je tam i možnost sledování televize. Kdo chce mít zase během cestování klid na práci, může si vybrat business kupé," vyzdvihl mluvčí.

Nová souprava byla nepřetržitě v obležení dětí i dospělých. Některé podle vzhledu a zbarvení lokomotivy v čele soupravy ji přejmenovali na „včelu". Třeba chlapec Ondra Janíček ze Zlína vyslovil přání, že by se v něm chtěl někdy projet.

„Vyfotil jsem si ho, takže jeho fotku budu mít na památku. Moc se mi líbí, mám rád vlaky," řekl Ondra Janíček. Nadchla i Honzu Bohu. „Chtěl jsem vidět něco nového. Navíc z Otrokovic do Prahy za 190 korun v nejnižší třídě je slušná částka. Dobré," pochvaloval si. V dětském kupé se zase našel synek Zuzany Večeřové z Napajedel, kde vyzkoušel tamní hračky. „Vlaky máme rádi, přítel hodně cestuje s malým vlakem. Je to tu pěkné, hezké by však bylo, kdyby to takové vydrželo celou dobu. To by bylo super," zhodnotila.