I v tomto roce byl pro děti všech věkových kategorií připraven bohatý program. Každé ráno začínalo půl hodinovou hrou s angličtinou, poté následovaly zábavné projekty, které odpovídaly na dětské otázky jako Proč být detektivem?, Proč být hasičem?, Proč prší? Proč vzniká duha? a další.

Projekty pro děti připravovali studenti učitelských oborů fakulty, kteří tak propojili své teoretické znalosti s praxí.

Malí vysokoškoláci v průběhu týdne poznali univerzitní knihovnu, seznámili se s prací záchranářů, hasičů, ale i akademických pracovníků nebo si zacvičili jógu.

Ilustrační foto
Bodnutí hmyzem. Co vám hrozí ? Lékaři ve Zlíně to řeší několikrát denně

„Řeknu našim, aby mě přihlásili i příští rok. Líbily se mi tu hry a cvičení i poznávání stop zvířátek, a vůbec, bylo to super,“ zhodnotila akci jedna z nejmenších účastnic Junior univerzity.

Nechyběl výlet na biofarmu, do zahrad a bludiště v Kroměříži či na hrad Lukov.

Závěr týdne patřil slavnostní promoci, na které děti dekorovaly za svého Doctora Junior honoris causa prezidenta Zlín Film Festivalu Čestmíra Vančuru a připravily mu tím velmi milé překvapení.

Tradice udělování čestných doktorátů patří k Junior univerzitě od doby, kdy jí byla v roce 2015 udělena ochranná známka. První titul byl tedy právě v roce 2015 udělen herci Josefu Náhlovskému, druhý v roce 2016 rektorovi univerzity Petru Sáhovi.

V Otrokovicích se konaly od 14. do 16. července 2017 Otrokovické letní slavnosti 2017. Lidé mohli vidět například závody dračích lodí, které se konaly na Štěrkovišti, z hudebního programu vystoupila například Naďa Urbánková a Bokomara, nechybělo malování
Na otrokovických slavnostech zazpívala i Naďa Urbánková

Vidět takovou událost na vlastní oči je pro děti nezapomenutelným zážitkem.

„O Junior univerzitu je každý rok veliký zájem, ba řekla bych, že se rok od roku zvyšuje. Já si velmi cením práce, úsilí a času studentů i pedagogů Ústavu školní pedagogiky na naší fakultě, kteří do přípravy i realizace dávají nejenom čas a energii, ale také kus srdce.  Je úžasné vidět rozzářené oči malých vysokoškoláků při imatrikulaci nebo na závěrečné promoci. A to, že někteří byli na ´Juniorce´ už popáté, mluví za vše,“ řekla děkanka Fakulty humanitních studií UTB ve Zlíně Anežka Lengálová.

„Letošní ročník byl trochu výjimečný i v tom, že kromě českých dětí jsme mohli přivítat také dvě holčičky ze Švédska, což je krásný doklad toho, jak se naše akce dostává do světa,“ dodává děkanka.

Masters Of Rock 2017. Fleret a Zuzana Šuláková
FOTO, VIDEO: Úvod Masters of Rock 2017 patřil Jarmile Šulákové