Nabídl dětem, ale i jejich rodičům opět bohatý program. Za podpory slunečného počasí si mohli všichni společně užít například unikátní masážní program Doteky hrou, vyřádit se nejen na dřevěné cyklodráze ale i při spoustě animačních programů. Nechyběly mezi nimi lukostřelba nebo airsoftová střelnice. Své výrobky jako náušnice nebo barevné květináče a srdíčka si děti mohly vyrobit v kreativní dílně. Pro malé návštěvníky byly také nachystány soutěže Dětského domu mládeže v Luhačovicích. Maminky mohly relaxovat a zkrášlit se při kosmetice a tatínci nechyběli na autogramiádě některých zlínských hokejistů HC PSG Zlín.

„Letos jsem tady na Dětském dni poprvé, i když hotel Vega znám, protože jsem z Luhačovic," prozradil hokejista Pavel Sedláček. Ten letošní program se mu prý velice líbil. Je to tady bezva, je tu spousta dětí. Hlavně se nám líbí, že tu jsou aktivní lidé i aktivní děti. Jsme moc spokojení, svěřila se pracovnice Mojí dílny Zuzana Kubíčková.

Jsme tady podruhé, děti jsou nadšení, nejvíc ze skluzavky. Ale vyzkoušeli jsme tu všechno, řekla Šárka Hrbáčková. Její dcera Míša si nejvíc užila barevné barvení vlasů.

Největší zájem dětí však vzbudila nová skluzavka. To je nová atrakce u hotelu Vega, která měří 150 metrů. Má převýšení 25 metrů. Skluzavka se tak pyšní statusem nejdelší přírodní vodní skluzavky v České republice.

„To je kosa," byla nejčastější reakce dětí, které doklouzaly až dolů. Přesto s drkotajícími zoubky a modrými rtíky, utíkaly nahoru zpět, aby se mohly sklouznout znovu.

„Ještě si to zopkánu aspoň dvakrát, vůbec jsem se nebála, pochlubila se Alžběta Černocká z Luhačovic. Úspěch také sklidili kynologové z DDM Luhačovice kteří dětem předvedli ukázky s pejskama agility.

„Děláme to, abychom udělali radost hlavně dětem a oživili jim začátek prázdnin," řekla tisková mluvčí Resortu Luhačovice Lenka Blažková. Dodala, že akce navazuje na ty ostatní, které Resort Luhačovice pořádá. „Máme radost že o dětský den je velký zájem, nejen mezi místními, ale i mezi přespolními. Zároveň bychom chtěli všechny pozvat na srpnový Food festival," připomenula Lenka Blažková.