„Pro nás je to radost a čest, že jsme s vámi mohli být. Všichni máme v srdci to, co jste odehráli.“ Slova kolegů – herců z Městského divadla Zlín – zahřála v pátek odpoledne na duši devadesátiletého jubilanta Romana Mecnarowskeho a jeho ženu Vlastu. Oba bývalé herce zlínské první scény přišli navštívit až k nim domů, aby jim zazpívali „svatební“ píseň Yassou z muzikálu Řek Zorba, ve kterém oba herci před lety excelovali v hlavních rolích Zorby a jeho milé Bubulíny. Chtěli tak pogratulovat Romanu Mecnarowskemu k jeho krásnému životnímu jubileu, které oslaví v neděli 24. května.

Herecký manželský pár měl obrovskou radost. „Je to velké překvapení, vůbec jsme s tím nepočítali. Nečekali jsme ani, že si v divadle vzpomenou. Velice nás to potěšilo. A moc se nám to líbilo,“ reagoval dojatě herec.

„Tak rádi bychom vás pohostili skleničkou něčeho dobrého,“ usmál se na přítomné herce. Nad tím ale všichni mávli s úsměvem rukou.

„Srdečně děkujeme, opravdu na takové překvapení do smrti nezapomeneme. Doufám, že to bude ještě dlouho trvat,“ poděkovala s vtipem paní Vlasta.

Gratulanti poté, co zazpívali, přicházeli k manželům Mecnarowskim, aby jim mohli podat ruku, předat dárek a říct vřelá slova nebo vyslovit poklonu.

V Malenovicích právě probíhá VII. etapa regenerace panelového sídliště na ulicích Tyršova a U Sídliště, Milíčova a třída Svobody, která řeší rekonstrukci místních komunikací včetně parkovacích stání, chodníků a revitalizace zeleně a dětského hřiště mezi b
Regenerace sídliště v Malenovicích pokročila do další etapy

„Vypadáte stále moc dobře, pro diváky jste to stále vy,“ usmála se na ně například herečka Helena Čermáková.

V řadě gratulantů nechyběl ani ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek se svou rodinou.

„Vzhledem k tomu, že si opravdu vážíme hereckého umění pana Mecnarowskeho a že nás napadlo prožít s nimi tuto krásnou chvíli v jejich domově, napadlo nás při této příležitosti zazpívat píseň z muzikálu Řek Zorba, kde oba excelovali,“ vysvětlil Petr Michálek.

Herec Roman Mecnarowski, který v neděli oslaví své životní jubileum, byl členem uměleckého souboru Městského divadla Zlín v letech 1971 – 1995.

Diváci ho mohli vidět ve více než stovce výrazných, hluboce procítěných, dynamických a náročných rolí. Připomeňme například nezapomenutelného Antonia (Antonius a Kleopatra), Petruccia (Zkrocení zlé ženy), Jaga (Othello), Krále Leara nebo titulní roli v Zorbovi, kde skvěle uplatnil i své pěvecké nadání.

Roman Mecnarowski žije s manželkou a hereckou partnerkou Vlastou ve Zlíně.

Dodnes překládá do češtiny hry polských autorů. V roce 2013 byla Romanu a Vlastě Mecnarowským udělena cena Aplaus – ocenění ředitele za výjimečný celoživotní přínos zlínskému divadlu.

A jaký si přeje usměvavý herec dárek?

„Nic. Na všechno jsem měl štěstí. Co jsem si přál, jsem dostal,“ prozradil Roman Mecnarowski.

Slonice africká ve zlínské ZOO.
Zlínská zoo má pro vás radostnou novinu. Slonice Kali čeká miminko