Firma zaměstnává 1520 osob, jejich průměrný plat je 
26 500 Kč

Stavba nové výrobní haly na zemědělské pneumatiky tak jde podle plánu. Společnost Mitas už dokončila hrubou stavbu. „V areálu TOMA máme sklad pneumatik, a denně tak ušetříme přejezd padesáti čtyř kamionů mezi Barumkou a Tomou," vyzdvihl Křemeček přínos nové haly pro město.

Dopravní situace v Otrokovicích se má úplně zklidnit s vybudováním nového vjezdu do areálu Toma, který dopravu vyvede pryč z města. „Ochrana životního prostředí je pro společnost Mitas zásadní," tvrdí Křemeček. Společnost už přispěla 1 300 tisíc Kč na výsadbu nových stromů v Otrokovicích.

Propouštět se zatím nechystá. „Společnost Mitas počítá se všemi svými zaměstnanci i v novém závodě," ujistil ředitel výrobních závodů Josef Křemeček.

Firma si vede finančně dobře. V loňském roce utržila celkem 11,29 miliardy korun. Většina tržeb (71 %) byla z prodeje zemědělských pneumatik. Na Zlínsku firma zaměstnává 1520 osob a průměrný plat těchto zaměstnanců je 26 500 Kč měsíčně.

Společnost MITAS a. s. 
z koncernu ČGS HOLDING 
a. s. je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik, které jsou vyráběny a prodávány po celém světě pod třemi obchodními značkami. Vlastními obchodními značkami společnosti jsou Mitas a Cultor; značka pneumatik Continental pro zemědělský segment je licencovaná. MITAS a. s. dále vyrábí a distribuuje průmyslové pneumatiky a pneumatiky pro motocykly pod značkou Mitas.

MITAS a. s. vlastní tři výrobní závody v České republice, jeden v Srbsku a jeden 
ve Spojených státech a má vlastní globální prodejní a distribuční síť. ⋌(red)