Již od třinácté hodiny však v areálu hotelu Vyhlídka čekal na všechny účastníky bohatý doprovodný program. Ti nejmenší se mohli vyřádit ve skákacím hradu, nechat si na obličej něco namalovat či shlédnout vystoupení kouzelníka Šeklina. V případě zájmu mu též bylo možné asistovat při nejrůznějších kouzelnických kouscích. Dospělé pak bavily svými vystoupeními především mažoretky nebo děvčata a ženy z taneční školy Oriana dance. „Moc se nám to líbilo, bylo to moc pěkné. Také je dobře, že tu byly i atrakce pro děti," hodnotila doprovodný program pochodu další z jeho účastnic Andrea Krhůtková. „O akci jsme se dozvěděli na internetu a tak jsme to pojali zároveň jako rodinný výlet," vysvětlila. „Počasí vyšlo nádherně, takže jsme spokojení," dodala.

Akci na podporu boje proti rakovině prsu pořádala oblastní zóna Avon Zlín spolu s Resortem Luhačovice. Záštitu nad ní převzala místostarostka Luhačovic Marie Semelová a starostka Pozlovic Olga Tkáčová. „Podtitulem Avon Pochodu v Resortu Luhačovice je společně pohybem proti rakovině prsu. Chceme tak nejen upozornit na nutnost prevence tohoto onemocnění, která se týká každé ženy, ale zároveň rozpohybovat všechny, kteří se akce zúčastní," komentovala akci Dana Husková, projektová manažerka Resortu Luhačovice.

Zdroj: Youtube

Doprovodný program nabídl také osvětu s organizací Mamma HELP, nebo možnost vyzkoušet si zumbu, fit program a další atrakce. „Lidé si u nás mohou vyplnit slosovatelný kupón a můžou vyhrát zajímavé dárky, případně si pak večer zatočit kolem štěstí a přímo na místě si odnést nějaký náš výrobek," nechala se slyšet jedna z pracovnic společnosti Avon Vlaďka Beclová. Kromě toho také mohli všichni přítomní podpořit boj proti rakovině zakoupením růžového trička v dámském i pánském provedení či jiného charitativního předmětu. Luhačovickou zvláštností byly též speciální charitativní lázeňské oplatky v barvách Avon Pochodu. „Pochod vrcholí vypouštěním balónků naděje.", řekla k tomu Radka Březíková, oblastní manažerka Avon. Těchto růžových nafukovacích balónků organizátoři na akci rozdali lidem a hlavně dětem téměř tisícovku.

Vybrané peníze poputují na veřejnou sbírku Avonu, ze které jsou financovány preventivní činnosti a projekty zabývající se podporou nemocných žen a vyhodnocováním screeningových dat na území celé republiky. Na Avon Pochodech se v republice za celou dobu vybralo na boj proti rakovině prsu již neuvěřitelných dva a osmdesát milionů korun.

Autor: Roman Buček