Objekt hotelu Zálesí sousedí s hotelem Morava, který je od loňska po rekonstrukci. Myšlenka investorů je taková, že by se tyto dva hotely propojily.

Avšak oficiálními majiteli lázně ještě nejsou, což potvrdil i místostarosta Luhačovic Radomil Kop. Bližší informace o hotelu se k němu však prozatím nedostaly.

„Máme nedostatek prostoru, kde bychom se mohli rozvíjet. Ale hlavní je, že nám hotel Zálesí krásně sedí do konceptu, do těch malých objektů, penzionů, kterých máme spoustu. Hodláme tedy vytvořit jeden velký, kde bude všechno pod jednou střechou. Protože takto klienti nebudou omezení sezonou," naznačil generální ředitel společnosti Lázně Luhačovice Eduard Bláha.

Hlavní výhoda má být ta, že v zimě nebudou muset pacienti, například s pohybovými problémy, přecházet dva kilometry tam a zpět za léčením na různá míst v lázeňském areálu.

Podle ředitele Bláhy by lázně spojením objektů mohly dosáhnout kapacity až dvě stě padesáti lůžek, tedy o sto více, než je nyní v hotelu Morava.

„Položili jsme si otázku, kde bychom se mohli rozšiřovat. Památkáři nám totiž nedovolí Moravu zvednout o patro ani přistavět křídlo. Ale pokud je tu existující objekt, který sousedí, tak je možné ho napojit. Sice Zálesí nesplňuje naše technické představy, to ale změníme," vysvětlil Bláha.

Hlavní novinkou by mohl být bazén. Ten by však podle vedení lázní neměl konkurovat městské plovárně. Bazén chtěli umístit nejdřív do Moravy, ale když se naskytla možnost koupit Zálesí, začali uvažovat, že ekonomičtější by bylo vybudovat větší bazén, pro více klientů.

O dalším, celkovém vzhledu hotelu zatím lázně jednají.

„Velké plus je, že nemáme omezení od památkářů. A když všechno vybouráme a necháme skelet, tak budeme mít velkou svobodu. Ten objekt by se dal uvést do života za zhruba dvacet až třicet milionů. My ale chceme, aby to bylo srovnatelné s tím, co je tady na Moravě, i zvnějšku, takže počítáme s investicí okolo sto milionů. Je to náročné, ale jedná se o vybetonované stropy s nosníky, takže nám to umožňuje si s rekonstrukcí hodně pohrát," sdělil představy ředitel Bláha.

Informace, že hotel už změnil majitele, se dostala i mezi občany Luhačovic.

„Jsem ráda, že se s tímto hotelem bude konečně něco dělat. Je to trošku taková ostuda Luhačovic. Pamatuji si ty časy, kdy hotel prosperoval a někdo tam neustále byl. Bylo by pěkné. kdyby se ty časy vrátily," svěřila se Miriam Semelová z Luhačovic.

Jaká bude celková tvář hotelu, se uvidí až podle toho, pro jaký druh klientely se lázně rozhodnou. „Hodláme rozvíjet doplňkové služby, sauny a relaxační věci a jiné aktivity," prozradil Bláha.

Alexandria, Palace, Morava a Zálesí. Čtveřice hotelů dostupných v centru, což vedení lázní vnímá jako velké plus a příčinu lepšího komfortu pro hosty.

„Klidnější je lázeňský park. Tady spatřuji výhodu hlavně v tom, že bude všechno pod jednou střechou," řekl Bláha.

DENISA SPURNÁ