„Nám se tady líbilo úplně všechno," řekla spokojeně během akce Marie Pulicarová ze Žlutavy, která se na setkání přišla podívat společně se svým vnoučkem. „Protože bydlím kousek odsud, přišli jsme sem už podruhé. Vnuk se také svezl na koni," pousmála se seniorka.

Na Setkání přátel historické techniky se sjeli účastníci prakticky z celé Moravy. „Představili tu motorky, auta, stabilní stroje, zemědělskou či vojenskou techniku. Zaměření bylo nejsilnější na motorky, těch přijelo nejvíce. Raritu ale představovali právě stabilní stroje, ovšem už nefunkční. Majitelé těch provozu schopných nám letos dali košem, výstav historické techniky je teď všude plno. Měli jsme tu dnes i závodní mercedes z šedesátých let," informoval za pořadatele Richard Zouhar.

Největším lákadlem byl však bezpochyby vojenský hakl z druhé světové války. Jeho majitel také na setkání přivezl výstavu zbraní z časového období od devatenáctého století až téměř po současnost. „S návštěvností jsme ovšem letos trošku zklamáni, čekali jsme více lidí," dodal Zouhar.

Setkání přátel historické techniky zvolil coby výlet například Vlastimil Ptáček z Halenkovic. „Byli jsme se s vnukem podívat v Napajedlech na vláčky, pak jsme si dali zmrzlinu. O této akci jsme věděli, ale pak na ni pozapomněli, naštěstí jsme si ale vzpomněli," řekl Ptáček. (jk)