„A to jsem neměla moc času tak jsem všechno dělala velice narychlo," svěřila se. Nakonec patrně zapůsobila také její metoda, při které vaří polévku nadvakrát. „Nechávám ji přes noc a pak ji na druhý den ještě dovařím. Spojí se tak všechny chutě a vůně," prozradila.

Konkurence byla přitom na Vizovickém koštu veliká.

„Soutěžící přinesli 25 vzorků. Koštu se účastní především lidé z Vizovic, ale máme tu soutěžící například i z Neubuzi, Lutoniny nebo ze Zlína," prozradila Jiřina Trlicová, ředitelka Domu kultury Vizovice. Akce probíhala ve Vizovicích už třetím rokem. Účastníci koštu si na památku odnesli pamětní list a půl kila kysaného zelí. K chuťovému zážitku patří neodmyslitelně i ten kulturní.

O ten se postaraly dvě doprovodné akce. Zahájení výstavy s názvem šikovné ruce vizovických občanů s podtitulem „co jsme ani netušili" a přehlídka gajdošských kapel.