MŮŽE DOJÍT K ÚRAZU

„Část sportoviště, která je z litého asfaltu, je popraskaná, jsou tam i větší vzduchové výdutě. Dětem by se tam mohl snadno stát nějaký úraz. Ve špatném stavu je i další stávající část s antukou určená na nohejbal,“ popsal Deníku starosta Jaromír Blažek.

Sportoviště kvůli špatnému stavu zeje téměř prázdnotou, určeno je přitom hlavně školákům. Široké veřejnosti slouží po domluvě s vedením školy.

NEVZDÁVAJÍ SE – PODALI DALŠÍ ŽÁDOST

Halenkovická škola se těší na nové hřiště už roky. Obec se podle ředitele Vojtěcha Tělupila snažila získat dotaci z různých projektů, ale zatím se jí to nepodařilo. Pomalu už ani nevěřil, že se škola hřiště dočká.

„Pokud se to podaří, kdo by se netěšil?“ říká ředitel školy.

Ke sportování a tělocviku využívají školáci vlastní velkou tělocvičnu, případně velké travnaté hřiště místní tělovýchovné jednoty. „My jim za to výměnou půjčujeme tělocvičnu zdarma,“ zmínil ředitel.

Obec si aktuálně podává žádost na ministerstvo školství a Zlínský kraj. Jestliže u obou institucí uspěje, do opravy hřiště se pustí. Z rozpočtu by na něj padlo 2,4 milionu korun. Oprava by měla podle starosty Jaromíra Blažka trvat tři až čtyři měsíce.

TENIS, FLORBAL A POSILOVACÍ PRVKY

Tvrdí, že po opravě Halenkovičtí hřiště téměř nepoznají.

„Nový sportovní areál bude zahrnovat hřiště na basketbal, volejbal, tenis a florbal, vzniknou nové běžecké tratě či doskočiště pro skok do dálky,“ nastínil změny starosta.

Děti se navíc dočkají novinky, pro kterou mohly hlasovat. Na nynějším volném prostranství si namísto skateparku vybraly venkovní posilovací prvky.

Na nové, kvalitnější a bezpečné hřiště se těší kromě nich Jiří Doležalík, halenkovický nohejbalista. Přes zimu hrávají s týmem v tělocvičně školy.

„Snažíme se tam během sezony doplňovat antuku, ale není to už ono. Třeba v takové Nové Dědině či Spytihněvi mají perfektní zázemí pro sportovce. Snad se také dočkáme,“ dodal Jiří Doležalík.