Potravinářský gigant Hamé zanechal ve Zlíně hlubokou stopu. V první sezoně sice tým skončil předposlední, ale v roce 2004 se poprvé v historii radoval ze zisku titulu, o rok později byl ještě ve finále. "Přeji našemu nástupci, aby se mu dařilo minimálně stejně dobře jako nám," řekl Leoš Novotný, předseda představenstva Hamé a. s. a donedávna prezident hokejového klubu. "Pětiletá spolupráce byla dostatečná. Chtěli jsme zviditelnit firmu, což se nám povedlo. S výsledným efektem jsem velmi spokojený," dodal.

Hamé neodchází úplně, v příštích letech bude patřit mezi řadové sponzory. Společnost RI Okna patří mezi nejúspěšnější výrobce plastových oken v České republice a měla by krýt zhruba stejnou část rozpočtu jako její předchůdce. Částku ale nikdo neprozradil. "Do reklamy investujeme větší prostředky než ty, které vyplývají ze smlouvy se Zlínem. Myslím si, že hokej je hodně populární a pomůže nám ke zviditelnění," zdůvodnil vstup do role klíčového partnera klubu šéf firmy Petr Ingr. Kromě příchodu nového generálního sponzora došlo ve Zlíně k dalším významným změnám.

Prezidentem se stal dosavadní viceprezident Martin Janečka, Zlín opustil po vzájemné dohodě generální manažer Petr Husička. Nahradil ho Miroslav Michalovský, jenž byl obchodním manažerem. Po pěti letech se v názvu klubu opět objeví název města. "Myslím si, že je to tak správně, protože město se také podílí na fungování klubu," pravil Petr Ingr. Fanoušci se mohou těšit na nové logo i maskota. Momentálně se připravují grafické návrhy. "O konečné podobě se rozhodne do konce května," sdělil Martin Janečka. Tradiční žluto- modrá barva by měla zůstat zachována. "Uvažujeme o tom, že bychom dresy doplnili ještě červenou barvou, kterou máme v našem logu, ale převratných změn se příznivci nemusejí obávat," ujistil šéf RI Okna Ingr. Nový generální manažer začne ve spolupráci s koučem Bokrošem tvořit kádr na příští sezonu. Velký přesun se ale nechystá. Zlín hodlá pokračovat v omlazování týmu, který doplní svými odchovanci. "Po zabudování mladíků do mužstva bychom chtěli v horizontu dvou až tří let opět útočit na nejvyšší příčky," vyřkl smělý cíl prezident RIOkna Zlín Martin Janečka.