„Jediné, co je stále po celou dobu pro hasiče stejné, je jejich zápal pro tuto práci. Musí ho bavit, bez toho by to nemělo smysl dělat,“ uvedl včera šestapadesátiletý velitel čety při příležitosti slavnostního poklepání základního kamene nové budovy centrální hasičské stanice ve Zlíně.

Podle ředitele krajských hasičů bude nová budova vyhovovat dnešním náročným požadavkům hasičů, a to jak kapacitně, tak technologicky. Navíc bude propojena s tou stávající. Hasiči v nové budově získají lepší zázemí, tělocvičnu, školicí místnost, garáže, ale i místnost pro řízení krizového štábu a mnoho dalšího.

Ilustrační foto
Zlínu chybí pítko u stezky i biograf přímo v parku

„Zlepší podmínky jak pro samotný výkon služby, tak také tento projekt přinese občanům Zlínského kraje zvýšenou bezpečnost,“ vyzdvihl význam nové budovy centrální hasičské stanice ve Zlíně Vít Rušar.

Při projektování stavby se k dokumentaci vyjadřovali i samotní hasiči, i když jak se později nechali projektanti slyšet, nebylo to vždy jednoduché vyhovět všem jejich požadavkům.

Celá výstavba nové stanice vyjde zhruba kolem 150 milionů korun a podařilo se na ni získat evropské dotace. Dostavěna má být do konce prosince 2019.

Druhá etapa, rekonstrukce uvolněných prostor stávající centrální stanice, vyjde podle projektu na 17 milionů korun, tato investice má být hrazena ze státního rozpočtu.

Ilustrační foto
Jakou budoucnost mají knihy a knihovny na Zlínsku?