Odstranění atrakcí se některým obyvatelům města nelíbilo. „Hlavní chybou je, že atrakce zmizely v létě. Nechápu, proč tyto opravy provozovatelé neprovádí na podzim nebo v zimě,“ postěžovala si maminka dvou předškoláků Jarmila Novosadová z Uherského Hradiště. Děti, ale i jejich rodiče, tak během jednoho dne přišly o odpočinkové zóny v hustě obydlených lokalitách.

Zástupci radnice však tvrdí, že se jim trpělivost vyplatí. „V příštích týdnech v ulici Větrná necháme zabudovat herní prvky pro děti od šesti do patnácti let. Plochu opatříme povrchem z pryže a část hřiště zatravníme,“ sdělil místostarosta města Květoslav Tichavský.

A jak budou nové prvky vypadat? „Instalujeme tři prvky od dánského výrobce. Konkrétně půjde o vyhlídkovou věž s horolezeckou stěnou, šikmými skluznými nerezovými lyžinami a vinutým hasičským skluzem, dále točidlo Spinner Bowl a kovovou houpačku. Prvky budou ocelové. Jsou určené spíše pro školáky,“ podotkla Zuzana Krupičková z odboru životního prostředí hradišťského městského úřadu.

Podobné vybavení bude mít i plocha v Jarošově. „Hřiště v Jarošově–Loukách bude vybaveno čtyřmi herními prvky pro děti ve věku do šesti. Na kruhový půdorys umístíme šestimetrový lanový prvek. Půjde o takzvaný strom s ptačím hnízdem. Nové vybavení bude mít i plocha v Jarošově–Markově, kam umístíme pět herních prvků,“ doplnila Krupičková.

Úpravy tří hradišťských hřišť přijdou městskou pokladnu na zhruba jeden a půl milionu korun. Kompletní podobou by se plochy měly pyšnit letos koncem září.

V letošním roce ještě město zbuduje nový plácek v ulici Na Rybníku, kde umístí lanový prvek v podobě pavoučí sítě. Nových úprav se dočká také sportovní areál v Míkovicích. V plánu je i renovace hřiště v ulici Na Splávku. V příštím roce vzniknou další hřiště u tenisových kurtů za Kauflandem, v Rybárnách a na Hliníku.