Netradičním vybočením bude vystoupení Hradišťanu. „Z nesmělého projektu se stala samozřejmá součást prázdninového kulturního dění v celém regionu,“ sdělil Jan Dudek, manažer projektu.

Jazzový víkend začne ve čtvrtek 12. července v hradišťské Redutě. Vystoupí tam Jazz Quartet 05, Yellow Sisters, Trio Františka Uhlíře + Rado Tariška a také Hradišťan s Minimaxem a Mojmírem Bártkem. „Známe se a nehrajeme spolu poprvé. Jsou to výborní muzikanti. Všichni už spolupracovali na CD Mys Dobré naděje,“ prozradil Jiří Pavlica, primáš Hradišťanu. Ten se těší na setkání se starými kamarády a je zvědavý na Darka Jurkoviče. Součástí koncertu bude také vernisáž prací Evy Tkáčikové, mladé výtvarnice žijící v Prešově. „V pátek vystoupí Sherpa Band, David Kollár Band, Sitra Achra a Peter Lipa Band,“ dodal Dudek.

Jiří Pavlica ještě v minulosti neměl možnost zažít Jazzový Weekend. Moc se těší, protože jde zase o něco nového. „Budeme hrát se skupinou Minimax Band, jehož základ tvoří muzikanti z multižánrové skupiny Talant, kterou jsem založil před pár lety v Brně. Bude to pro mě opravdu příjemné setkání,“ doplnil Pavlica. Hvězdami loňského ročníku festivalu byli Hana Hegerová, Dan Bárta a tradičně Peter Lipa Band. Ten se svou nejsilnější sestavou přivedl publikum do varu. Víkend skončil v sobotu dopoledne tradiční jazzovou snídaní na zahrádce hotelu Slunce. Stejně tomu tak bude i letos.