V Otrokovicích prošlo o víkendu přes turnikety kolem sedmi set koupání chtivých lidí. „Z toho 56 skupinek využilo rodinné vstupné," doplnila mluvčí města Lenka Krupková.

Nedělní návštěvnost však správce koupaliště odhadoval až na osm set a podle něj dál poroste. „Pokud bude i v dalších dnech tak, jako v neděli, čekáme až tisíc lidí za den," tipl si Josef Prudký.

Koupaliště Duha v Pozlovicích se otevřelo v sobotu. Jeho správce je se startem sezony také spokojený. „Návštěvnost byla slušná, v sobotu přišlo sto třicet lidí, v neděli o něco méně," zhodnotil Geba.

Živo bylo i u vyčištěné Luhačovické přehrady. Spokojení tak byli provozovatelé zrenovované půjčovny loděk a šlapadel.

„Zájem o ně byl velký. Lidé si je půjčovaly v průběhu celé soboty i neděle. Když jsem se tam šel podívat, rozpůjčováno bylo snad všechno," řekl místostarosta Pozlovic Miroslav Papoušek.

Zájem je také o přírodní koupání. Na otrokovickém Štěrkovni se denně osvěží na stovky lidí. „Parkoviště bylo zaplněné," sdělila mluvčí města Krupková. A to i přesto, že Štěrkovna ještě není oficiálně v provozu. Ten tam funguje jen po dobu prázdnin.

Lidé se koupali už také ve Všemině. „Ale jen na kraji, kde je teplo, uprostřed je ještě chladná voda," podotkla jedna ze zaměstnankyň hotelu Všemina Alexandra Čeligová. Největší boom však čekají až o prázdninách.

S pěkným počasím jsou spokojeni i provozovatelé pohostinství. Lidé plní zahrádky a objednávají si více chlazených nápojů. „Když je pěkné počasí, máme frmol až do večera," potvrdil číšník restaurace Dolce Vita v centru Zlína Rudolf Pešta.

Shodují se však, že příliš vysoké teploty, jako třeba ty včerejší, už jejich byznysu nesvědčí. „Lidi sice pořád chodí, ale nemají v takovém vedru moc hlad, dají si například jen salát," popsal své zkušenosti Pešta. ⋌(bur)