„Horečnatě pracujeme na podobě pódia, aby naše show byla něco výjimečného. Zahrajeme i písně, které jsme ještě nikdy naživo nenabídli. Považujeme to za neuvěřitelný milník v historii kapely,“ sdělil frontman kapely Rob Halford.

„Je to i milník pro nás. V ročníku, kdy náš festival dosáhne plnoletosti,“ uvedl Daron.

Zároveň připomenul, že vyjednávání nebylo vůbec jednoduché. Nejprve je několik let oslovovali, aby anglická heavy-metalová legenda na festival vůbec přijela. A podařilo se to až nyní.

„Řešili jsme náročné technické požadavky. Nakonec jsme objednali i ocelové pódium od společnosti Megaforce z Německa. Na takovém hráli například AC/DC nebo Rammstein,“ dodal Daron.

Je prý nesmírně odolné vůči povětrnostním vlivům.

„To by snad musel přijít uragán, abychom museli akci přerušit,“ dodal Daron.

Fanoušci se mohou těšit i na levitující předměty či opravdu obří LED obrazovky.

Pódium je dlouhé 36 metrů, vysoké 16 metrů, musí ho stavět jeřáby a zapůjčení i instalace přijde na asi 3 miliony korun.

Martin Baláž nastoupil do řad české policie před 29 lety, kdy začínal u pořádkové policie.
Zlínský policista Martin Baláž bude chránit prezidenta, povede speciální útvar

Nejdražší ročník

Letošní ročník se uskutečnív termínu od čtvrtka 9. až do neděle 12. července 2020. Judas Priest zahrají v sobotu.

Právě díky této kapele se o dva dny dříve na veřejnost dostaly informace, kdo další příští rok vystoupí v areálu Likérky Rudolfa Jelínka. Původně se to měli fanoušci dozvědět až zítra na zimní a již vyprodané verzi festivalu. Judas Priest však na svém facebookovém profilu sdíleli doposud tajný plakát vizovické akce už včera. Je tak známo, že v červenci na Valašsko přijedou mimo další Nightwish, Sepultura, Anthrax, Testament i třeba Amon Amarth.

„Bude to tak vůbec nejdražší ročník v historii,“ uvedl Daron.

„Je to také poprvé, kdy budeme mít rovnou dvě kapely, které vyprodají O2 arenu. Doposud to bývala maximálně jedna,“ dodal.

Věří tak, žei letos bude na letním festivalu Masters of Rock vyprodáno, což představuje 25 tisíc lidí. Lístky se začnou prodávat v sobotu za zaváděcí cenu 1800 Kč.

Na akci Zimní Masters of Rock se bude prodávat DVD z letošního letního festivalu. Obsahuje6 hodin rozdělených do 13 rozhovorů a 35 záznamů koncertů.

Festival Masters of Rock 2019 ve Vizovicích
Našlapané Masters of Rock si užívají tisíce lidí. Podívejte se