Peníze půjdou především do sportovních areálů v Rožnově pod Radhoštěm a na Pustevnách, kde se příští rok soustředí hlavní dění dětské zimní olympiády.
Na Pustevnách se například musí opravit lyžařský běžecký areál, investice si vyžádá pět set tisíc korun. Nejvíce peněz, a to jeden a půl milionu korun, půjde do rekonstrukce skokanských můstků a areálu pro alpské lyžování na Soláni na Vsetínsku.

Organizátoři dětské zimní olympiády očekávají, že přijede až šestnáct set účastníků včetně trenérů a vedoucích výprav. Hlavní dění třetích her bude soustředěno do Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku. Hokejové a bruslařské disciplíny zavítají také do Zlína, Vsetína a Valašského Meziříčí. Náklady na organizaci každé olympiády jsou odhadovány zhruba na sedm milionů korun. Zlínský kraj na ni uvolní dva miliony korun.

Kromě sportovních areálů, kde se hry odehrají, uvolní kraj peníze také na první etapu výstavby malého krytého zimního stadionu v Brumově–Bylnici na Zlínsku či na výstavbu víceúčelového hřiště ve Vsetíně.

Zlínský kraj investoval od roku 2004 do roku 2006 do sportovišť v regionu 23,3 milionu korun.