„Nebylo by lepší zavést změnu už v srpnu, dokud zde není taková frekvence dopravy? Od září tu díky gymnáziu provoz značně zhoustne," klade si otázku i Zlíňan Petr Chudoba. Podle radnice však není dřívější změna možná především s ohledem na probíhající stavební práce.

„Spuštění změn o prázdninách má svou logiku. Nicméně, v současné době probíhají na ulici Slovenská stavební úpravy, jejichž součástí je i dočasné dopravní značení. To má platnost právě do ukončení zmiňovaných stavebních úprav na této komunikaci," vysvětlil Karel Říha, dopravní expert zlínského magistrátu. Podle něj by případné objízdné trasy a zároveň zavedení nového značení situaci jen komplikovaly.

„Jedná se o velký zásah, k omylům docházet samozřejmě bude, z tohoto důvodu na změnu upozorňujeme prostřednictvím médií, webu, úřední desky. Po spuštění bude lokalita ve zvýšené míře monitorována městskou policií. Nějakou dobu potrvá, než se dopravní značení zažije, ale věříme, že je to ku prospěchu bezpečnosti, plynulosti dopravy jak pro občany, tak pro složky Integrovaného záchranného systému," doplnil Říha.