„Chloubou otrokovického koupaliště bude i nadále. Stavba ve tvaru dámského střevíčku bude budoucím generacím z čestného místa připomínat baťovský odkaz,“ řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Přípravné práce pro přemístění skluzavky trvaly od časného rána, a jakmile na místo dorazil těžkotonážní jeřáb, pracovníci zhotovitelské společnosti už věděli, jaké kroky budou následovat. Připevnit, zajistit, zvednout, přemístit a položit. Hned na první pokus se podařilo přesunout skluzavku a přesně ji umístit na nový betonový podstavec.

Nový vizuální styl města Slavičín
Město Slavičín má nový vizuální styl. Inspirací byla okolní kopcovitá krajina

„Když jsme přemýšleli o přesunu skluzavky, panovaly obavy, zda bude v takovém technickém stavu, aby přesun zvládla. Od dnešního dne stojí na čestném místě a my můžeme počítat s dalšími kroky, díky kterým se zakonzervuje. Věřím, že se stane dominantou areálu. Unikátní rukopis architekta Karfíka je na Baťově dobře patrný a skluzavka bude jeho součástí. Byla zde pro potěšení několika generací a jejím přemístěním ji uchováme jako vzpomínku i pro ty další,“ poznamenala otrokovická starostka Hana Večerková.

Novinky na koupališti

Jeřáb ovšem na místě nebyl jen kvůli skluzavce.

„Přemístili jsme také prefabrikované betonové objekty pro bazénové technologie, jako jsou například filtrace, rozvody vody, tlaková čerpadla, elektroinstalace a jiné. S ohledem na aktuální počasí pracujeme na vazbě výztuže tělesa brouzdaliště. Dalším krokem budou betonáže,“ doplnil vedoucí investičního oddělení radnice Jiří Andrlík.

Trolejbus DSZO. Ilustrační foto
K Jednotě Sokol se cestující v Otrokovicích dostanou od května v trolejbusu

Jako poslední budou instalovány vodní prvky, které budou dělat radost především dětem. Vodní dělo nebo delfín s pohonem na ruční pumpu zaujme nejmenší, dvě nové široké skluzavky budou sloužit všem.

„Práce postupují podle plánu a tak by mělo být hotovo začátkem měsíce května. Poté bude spuštěn zkušební provoz,“ uzavřela mluvčí radnice.