(Ne)oficiální blog redaktorů Zlínského deníku

Obvykle si totiž objednávám časem prověřená jídla, kde nehrozí, že vám přinesený pokrm nebude chutnat. Na gulášové hody jsem se tedy těšila. Pochybnosti jsem žádné neměla, protože pýchu české kuchyně jsem tam jedla již několikrát. O to větší ale bylo mé zklamání, když jsem s chutí vsunula do úst první sousto. Na mysl mi okamžitě vytanula dvě slova. Připálená paprika. Jedině ta totiž guláši spolehlivě dodá hořkou příchuť. Veškeré snahy o vylepšení byly marné. Nepomohla ani sůl, ani notná dávka cibule. Z oběda jsem nakonec odcházela spíše hladová. Na svou oblíbenou restauraci však určitě nezanevřu. Vždyť i mistr tesař se někdy utne. Proto si někdy v budoucnu guláš znovu objednám. Pro tentokrát jsem však opět skončila ve spárech rychlého občerstvení.