NEO CUP začne v 9 hodin fotbalovým turnajem. Akce však není pouze sportovní událostí, na své si přijdou také rodiny s dětmi. O bohatý doprovodný program se postarají DDM Astra, Kamarád Nenuda nebo Moje dílna.

Děti si budou moci vytvořit svůj komiks, po celý den bude k dispozici tematický fotokoutek, prodej ručně dělaných hraček a drobností. Nebude chybět ani žonglérský workshop, bazárek dětských věcí nebo losování o zajímavé ceny. Návštěvníci se také budou moci podívat na výstavu fotografií z novorozenecké JIP KNTB.

POBAVÍ SE A POMOHOU

„Jsem vždycky rád, když se povede taková akce, jako je NEO CUP. Lidé se pobaví a ještě přispějí na dobrou věc. V předchozích ročnících se vždy vybralo kolem půl milionu korun, což mě opravdu velmi mile překvapilo,“ řekl primář Novorozeneckého oddělení Krajské nemocnice T. Bati Jozef Macko a dodal, že veškeré finanční prostředky se použily na dovybavení oddělení.

„Koupila se například polohovací křesla pro matky, drobné přístroje, doplnili jsme také vybavení na pokojích individualizované péče,“ uvedl Macko. 

Připomínka 17. listopadu. Ilustrační foto
Studenti si připomenou 17. listopad

KLÁNÍ VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVKY

Kdy: pátek od 15 hodin Kde: Obecní dům v Rusavě

Amatérské mistrovství ve střelbě ze vzduchovky pořádají v pátek od 15 hodin v Rusavě na Kroměřížsku. Startovné činí pro dospělé 100 korun, děti mají možnost zúčastnit se zdarma: všechny účastníky čekají medaile a nejlepší tři střelce v každé kategorii i věcné ceny.

BORŠICKÁ PENTLA OSLAVÍ TŘICETINY

Kdy: sobota v 19.30

Kde: Kulturní dům v Boršicích

Jak ten čas letí, řeknou si v sobotu večer členové folklorního souboru Pentla z Boršic, který vzpomínkovým večerem s názvem Dožínky oslaví třicáté narozeniny. Programem milovníky folkloru provedou slovem tři muži. Zakladatel Pently Jiří Piluša ze Starého Města, bývalý vedoucí souboru Petr Soška z Nedakonic a současný šéf ansámblu Martin Gabriel.

ZLÍNSKÁ NOC DIVADEL

Kdy: sobota 18. 11.

Kde: Městské divadlo Zlín

Městské divadlo Zlín si blížící se Noc divadel tentokrát připomene jinak, než jsou jeho diváci zvyklí. „Na Noc divadel nabízíme zajímavý divadelní zážitek. Národní divadlo Brno přiveze inscenaci Paní z moře. Doporučujeme! A protože jde o mimořádný večer, tak při koupi vstupenek na inscenaci mohou zájemci využít mimořádné nabídky 1 + 1 zdarma,“ prozradila šéfka úseku vnějších vztahů divadla Blanka Kovandová.

Ilustrační foto
Otrokovice zřídí v příštím roce vlastní lékařskou pohotovost

Další tipy z Kroměřížska

FILMOVÝ MARATON

Kde: Kino Nadsklepí v Kroměříži

Kdy: od čtvrtka 18 hodin do pátku 8 hodin

Oč jde: Komiksový souboj DC vs. Marvel nabídne promítání hned šestice filmů původem z obou slavných komiksových nakladatelství.

BURZA ZVÍŘECTVA A OKRASNÉHO PTACTVA

Kde: v areálu Výstaviště Floria v Kroměříži

Kdy: v neděli od 6 do 10 hodin

Oč jde: Tradiční akce pro chovatele zvířat

Ve Chvalčově vystavují adventní inspirace  

Na předvánoční prodejní výstavu nazvanou Adventní inspirace zvou od pátku 17. do neděle 19. listopadu pořadatelé do Kulturního domu ve Chvalčově. Lidé si tam mohou koupit nebo vytvořit leccos hezkého k adventní době nebo Vánocům. Vernisáž se koná v pátek v 17 hodin, v sobotu a neděli je výstava otevřena od 10 do 17 hodin, přičemž chybět nebude ani doprovodný program: lidová řemesla, výrobky ze dřeva, korálků, drátků, papíru a podobně. (hed)

Česká lyžařka a zlínská rodačka Klára Křížová
Křížová rozjela projekt. Cíl? Medaile z olympiády v Koreji

Další tipy z Valašska

JAROSLAV HUTKA

Kde: Hudební klub Tři opice, Vsetín

Kdy: sobota od 20 hodin

Oč jde: Recitál disidenta a signatáře Charty 77, spisovatele, básníka a zpěváka svých písní a moravských balad.

VALAŠSKÝ KRAJKÁŘSKÝ A ŘEMESLNÝ TRH

Kde: ISŠ Val. Meziříčí

Kdy: pátek od 10 hodin, sobota od 9 hodin Oč jde: Předvedení řemesel a lidové tvorby, prodej originálních výrobků, materiálu a pomůcek.

Demonstrace k listopadovým událostem v roce 1989. Ilustrační foto.
Studenti a Hradiště dnes slaví 17. listopad

Další tipy ze Slovácka

LAMPIONOVÝ PRŮVOD V KUNOVICÍCH

Kde: Kunovice

Kdy: čtvrtek 17 hodin

Oč jde: Světlušky se vydají od ZŠ Červená cesta, ZŠ U Pálenice, MŠ a Komunitního centra do Panského dvora.

AUDREY MARTELLS V BRODĚ

Kde: Dům kultury

v Uherském Brodě

Kdy: čtvrtek 19.30 hodin

Za kolik: 100

Oč jde: Koncert zpěvačky, která nahrávala i s Whitney Houston, Britney Spears i Celine Dion.

Desítky lidí si u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii připomněly historicky významný den. U památníku obětem totality v Panské zahradě ve Vsetíně zavzpomínala na listopadové události zástupci města a Blanka Andělová ze Svazu bojovníků za svobodu
Valaši zapalovali svíčky a zpívali Kryla. Oslavili 17. listopad

Další tipy ze Zlínska

FESTIVAL VÁŽNÉ HUDBY 2017

Kdy: 16.19. listopadu

Kde: Napajedla

Oč jde: Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu slibuje řadu zážitků, na podobných festivalech nevídaných. Spojovat je bude osobnost pana Rudolfa Firkušného.

LAMPIONOVÝ PRŮVOD

Kde: nám. Komenského, Tlumačov

Kdy: dnes od 17 hod.

Oč jde: lampionový průvod v předvečer státního svátku.

Karel Kryl. (Fotografie z expozice Karla Kryla ve Starém pivovaru v Kroměříži v Prusinovské u­lici).
Kroměřížské Světlo pro Kryla zpřístupní expozici a nabídne i šansony