Popelka na ledě ve Zlíně

Kouzelný muzikál na ledě Popelka je tvůrci připravován jako pohádkový příběh z období baroka. Každého si určitě získá nadčasová variabilní scéna nesoucí veškeré prvky pohádkové fantazie. Diváci se mohou těšit na překrásné dobové kostýmy, fascinující světelnou kompozici, filmovou projekci a kouzelné efekty doplněné filmovou animací.

Sobota 27. října ve 14 a 18 hodin, neděle 28. října v 15 hodin, Zimní st. L. Čajky, Zlín

Operní hvězdy na Baltaci

Společný koncert světově známé operní dvojice Petry Alvarez Šimkové a Rafaela Alvareze (na snímku) se uskuteční v rámci druhého ročníku cyklu Svátky hudby na Baltaci. Letošní ročník již nabídl plno krásných hudebních zážitků. V hotelovém atriu vystoupili žáci Václava Hudečka. Dalším úžasným večerem bylo ,,Setkání'' Jiřího Suchého a Jitky Molavcové.

Středa 31. října, 19 hodin, Hotel Baltaci Atrium, Zlín

Besídka Divadla Sklep

Besídka je už tradiční forma představení Divadla Sklep, které je každoročně obměňováno těmi nejlepšími nápady, písněmi a scénkami v podání samotných účinkujících. Účinkují: David Vávra, Milan Šteindler, Jiří Fero Burda, František Váša, Lenka Andelová, Jana Hanáková, Tereza Kučerová, Marta Marinová, Hana Navarová, Roman Fojtíček, David Noll a další.

Úterý 30. října, 19 hodin, Academia Centrum, Zlín

Poutníci v šenku Ogar

Country večer s legendární brněnskou kapelou Poutníci. Kapela, která se svými písničkami již čtyřicet let brázdí pódia, je tradičním hostem Valašského šenku Ogar. Řada vynikajících muzikantů, kteří kapelou prošli, vybrousila projev Poutníků k instrumentální jistotě, která se po posledních změnách v sestavě snoubí s muzikantským nadšením a umem nových členů.

Pátek 26. října, 20 hodin, Valašský šenk Ogar, Pozlovice

Zpěvačka Hana Zagorová

Uznávaná česká zpěvačka, herečka, moderátorka a textařka Hana Zagorová si jako hosta pozvala svého pěveckého kolegu Petra Rezka, se kterým zazpívá hity jako Duhová víla a Asi, asi. Hana Zagorová před třemi lety svůj koncert ve Zlíně beznadějně vyprodala, proto si vstupenky zajistěte určitě včas!

Středa 31. října, 19 hodin, Velké kino, Zlín

MIGem 21 k lidem

MIGem k lidem je letošní název pro tradiční podzimní klubové turné skupiny MIG 21. Svérázný frontman, filmový samotář Jiří Macháček s kapelou Mig 21 dokáže svou retropopovou taneční náladou strhnout i ty nejzarytější pesimisty a ještě je přimět k tanci.

Pátek 26. října, 20 hodin, Golem Club, Zlín

Další tipy na víkend:

ČTVRTEK 25. října

BESEDA SE SPISOVATELEM STANISLAVEM ČEŠKOU

Brněnský spisovatel Stanislav Češka představí knihu Případ úzké dýky Zločiny na Velké Moravě, první díl své dobrodružně-detektivní série věnované době Velkomoravské říše.

Kdy: 17.00

Kde: Památník Velké Moravy, St. Město

CARL ORFF: CARMINA BURANA

Kantátou bude slavnostně zakončen 10. ročník festivalu Harmonia Moraviae. Setkáme se s mezinárodním obsazením sólistů, sborů i jednotlivých hráčů orchestru v rámci projektu ONE.

Kdy: 19.00

Kde: Kongresové centrum, Zlín

PÁTEK 26. října

OTEVŘENÍ PAMÁTKOVÉHO DOMEČKU A KŘEST CIMBÁLU

Otevření památkového domečku v Ostrožské Nové Vsi v rámci realizace projektu mezinárodní spolupráce Oživujeme venkovská stavení na Moravě a Myjavě. Jako součást programu se pokřtí cimbál, který folklorní sdružení Novovešťan pořídilo pro CM Novoveská Banda.

Kdy: 14.00

Kde: ulice Hřbitovní č. p. 263, Ostrožská Nová Ves

FOUCALTOVO KYVADLO

Veřejná demonstrace důkazu potvrzujícího otáčení planety Země kolem své osy.

Kdy: 15.30

Kde: Květná zahrada, Kroměříž

SOBOTA 27. října

ZAHRÉTE MNĚ DO KOLEČKA

73. beseda u cimbálu. Účinkují: Bartošův sbor písní a tanců, Zlín, VSPT Poľana, Brno, hOLD STÁŘí Kašava a Valašský soubor Kašava.

Kdy: 19.30

Kde: budova Podhoran, Lukov

STEZKA ODVAHY HALLOWEENSKÝM LESEM

Od 17 do 18 hodin si můžete opéct špekáčky a zúčastnit se soutěže o vlastnoručně nazdobenou, nejfikanější baterku nebo strašidlo. V 18 hodin začne procházka strašidelným lesem, poslední účastníci budou na trasu vpuštěni v 19.30 hodin. Vstupné 10 Kč na osobu.

Kdy: viz výše

Kde: lesopark na Podlesí (konečná trolejbusu 6 a 8), Zlín

DUŠIČKOVÝ POCHOD NAPOLEONSKÝCH VOJSK

V 9 hodin nástup jednotek na náměstí v Bystřici pod Hostýnem, 9.30 pochod k památníku zemřelých vojáků ke kapli sv. Vavřince, 10 hodin pietní akt u památníku na starém hřbitově, 10.30 zahájení dušičkového pochodu směrem do Dřevohostic, 12 hodin příchod do obce Křtomil na hřiště, kde se uskuteční bitevní ukázka, 14 hodin pokračování pochodu směrem na Dřevohostice, 15.30 příchod na zámek do Dřevohostic, kde se uskuteční bitevní ukázka, 17.15 pietní akt u pomníku zemřelých vojáků.

Kdy: viz výše

Kde: náměstí, Bystřice pod Hostýnem

NEDĚLE 28. října

ODPOLEDNE V RYTMU

První program 21. ročníku seriálu. K tanci i poslechu hraje Big Band Zlín Lubomíra Morávka.

Kdy: 15.00 až 19.00

Kde: Kongresový sál hotelu Moskva, Zlín

VÝROČÍ OTEVŘENÍ ROZHLEDNY BRDO

Oslava státního svátku a 8. výročí otevření rozhledny Brdo. V pravé poledne na ní zazní státní hymna. Každého účastníka, který dorazí s vlajkou ČR, čeká malá odměna v podobě panáka dobré slivovice.

Kdy: 12.00

Kde: rozhledna Brdo, Chřiby