Druhé místo na kandidátce lidovců obsadí náměstek zlínského primátora a krajský zastupitel Miroslav Kašný a třetí bývalý poslanec a nynější člen krajského zastupitelstva, ředitel nemocnice s poliklinikou v Uherském Brodě Ludvík Hovorka. Ženy na čele kandidátky zastupuje Šárka Jelínková, ředitelka domova důchodců v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku.

„Jsem přesvědčen, že jsme zvolili silný tým, který dokáže oslovit významnou část voličů Zlínského kraje," zhodnotil výsledky volby lídr kandidátky Benešík. Dodal, že kandidátka bude doplněna „zajímavými osobnostmi z komunální politiky, neziskového sektoru i podnikatelské a akademické sféry".

Lidovci se už dříve zabývali také volbami do Evropského parlamentu, které se také uskuteční v příštím roce a podle prezidenta Miloše Zemana zřejmě i ve stejném termínu jako volby do Sněmovny. Krajský výbor navrhl jako svého lídra bývalou poslankyni Michaelu Šojdrovou z Kroměříže, kterou lidovci ve Zlínském kraji hodlají prosazovat také jako celostátního lídra strany. Rozhodne o tom republikový sjezd lidovců v červnu v Olomouci.

KDU-ČSL při posledních volbách v roce 2010 nepřekročila hranici pěti procent nutnou pro vstup do Sněmovny. Ve Zlínském kraji, který je jednou z tradičních bašt strany, ale získala necelých deset procent hlasů. Ještě o osm procent více obdrželi lidovci v regionu při loňských krajských volbách. Ve vedení hejtmanství ale přes druhé místo a zisk deseti mandátů nezasedli a skončili v opozici. V loňských senátních volbách na Vsetínsku obhájil suverénně mandát Jiří Čunek, který stranu do krajských voleb vedl.